News

Iți muști unghiile? Iată ce poți păți: un om a ajuns la septicemie!

A. S.
January 17, 2020 22:18 PM

Rosul unghiilor este un obicei destul de răspândit. Din păcate însă, acesta poate fi destul de periculos, de-a lungul timpului semnalându-se mai multe cazuri în care persoanele care-și mușcau unghiile au ajuns să dezvolte infecții grave.

Un bărbat din Dumbarton, Scoția, a stat luni de zile în spital după ce infecția s-a răspândit de la deget, la brațe și, în cele din urmă, la piept. El a fost transportat de urgență la spital, acolo unde medicii i-au spus că are slabe șanse să scape cu viață,

„Mi-am ros unghiile de o mie de ori în trecut și nu m-am gândit că asta mă poate ucide. Am fost în atât de multă durere, nu mă puteam mișca. Am crezut că fac infarct și chiar am crezut că voi muri”, a povestit Ricky.

După multe luni de spitalizare, bărbatul care suferă și de diabet de tip 2, a fost externat  și a mai făcut două luni de tratament ambulatoriu. Septicemia este o complicaţie pe care o dezvolţi în urma unei infecţii care s-a răspândit prin fluxul sanguin. Totodată, septicemia poate fi extrem de periculoasă, dacă nu este tratată la timp, deoarece duce la cedarea organelor.

Rosul unghiilor este un obicei ce poate fi riscant, deoarece rănile provocate pot duce la infecții severe, iar locul respectiv este predispus infecțiilor cu ciuperci, viruși și bacterii.

Citește și: TRATAMENTE NATURISTE PENTRU UNGHII. LE REPARI RAPID ȘI UȘOR

Iar în cazurile severe, se poate ajunge la septicemie, o infecție severă, răspândită în întregul organism, prin intermediul sângelui. Dacă nu este tratată la timp, se poate ajunge la șoc septic, moment în care presiunea sanguină scade atât de mult încât organele vitale încetează să mai funcționeze.

Un alt pericol la care se expun cei care își rod unghiile este legat de expunerea la o serie de boli, deoarece microbii pot fi răspândiți din unghie pe buze sau direct în cavitatea bucală.

Citește și: TRUCURI DE FRUMUSEȚE. CUM SĂ AI GRIJĂ DE PĂR, UNGHII ȘI TEN

4 Trucuri ca să scapi de rosul unghiilor

Pune suc de lămâie sau ceai de pelin pe unghii. Umezeşte din când în când unghiile cu suc de lămâie. Când vei vrea să le rozi, te va opri gustul astringent şi acru al fructului. Periodic poți înlocui sucul cu ceai de pelin. Gustul amar al infuziei va avea un efect de renunțare la acest obicei. Dacă ți se pare dificil să apelezi la suc de lămâie sau ceai de pelin, poți găsi soluții cu gust neplăcut și în comerț, produse special concepute pentru a scăpa de acest obicei.

Apelează la unghiile false. Chiar dacă sunt o soluție mai costisitoare, este foarte eficientă. Când vei avea gestul reflex de a duce unghia la gură te vei opri. E păcat să strici frumusețe de manichiură care te-a și costat ceva…

Mestecă gumă. Este benefică și pentru sănătate, fiindcă curăță dinții și te ajută împoriva stresului și a stărilor de iritare. Te ajută să înlocuiești rosul unghiilor.

Taie-ţi unghiile scurt și foarte des. Astfel nu vei avea ce roade! Găsește-ți preocupări plăcute și relaxante care să te ajute să te simiți bine.