News

Izolati eficiant casa, folosind vata de sticla! 

Verdict.ro
October 29, 2020 11:34 AM

Oricine își dorește că la un moment dat în viață, să locuiască împreună cu familia să, într-o casă nouă și construită ca la carte din toate punctele de vedere. O locuință confortabila, contribuie mult mai mult fata de cum v-ați putea imagina la o minte sănătoasă, reducerea stresului, amplificând puterea de a trece oricând peste orice, oricât de grea ar fi o sarcină dau o perioadă din viață dumneavoastră.

În ziua de astăzi, izolarea imobilelor reprezintă o procedură care este inclusă în planul de construcție, încă de la bun început. Practic nu se mai construiesc și vinde locuințe la cheie fără a avea în dotare și o izolație termică și fonică adecvată, fie că este vorba despre izolația din fibră de sticlă, izolația din vată bazaltică, polistiren și așa mai departe.

Cel mai mare și important avantaj al unei izolații bune calitativ, se vă transpune ulterior în economii considerabile la facturi în ceea ce privește încălzirea locuinței, izolația fiind un partener de încredere pentru dumneavoastră în acele ierni cu temperaturi foarte scăzute. De asemenea, având o locuință izolată corespunzător, în zilele toride de vară, în interiorul casei vă veți putea bucura de o temperatură mai scăzută, ceea ce înseamnă că veți utiliza mai puțin aparatul de aer condiționat, beneficiind astfel de confort sporit.

Dintre toate acestea, izolația din fibră de sticlă sau acea vată de sticlă, este una dintre cele mai des utilizate modalități pentru izolarea termică și fonică a unui imobil. Vata din sticlă este practic realizată din fragmente de sticlă reciclate și nisip pur. Tocmai de aceea, la atingere se poate simții o senzație de aspritate. Izolația din fibră de sticlă este disponibilă sub formă de pături sau foi, iar datorită structurii moi pe care o are, imperfetiunile și neregularitățile se pot îndepărtă cu cea mai mare ușurință.

Aplicații

În ceea ce privește modul în care vata de sticla este utilizată, aceasta se face în special că material de izolare termică și acustică pentru interior. În general, acest tip de izolație este aplicată cel mai frecvent sub acoperișuri înclinate, podele din lemn sau pe pereții interiori. Vata de sticlă apare în principal în casă, adică pe partea interioara a pereților, nu precum în cazul polistirenului care se aplică la exterior, deoarece își pierde rapid valoarea izolației atunci când întră în contact cu umezeala.

Care sunt cele mai importante avantaje?

  • Este un materialșor de instalat, chiar și pentru utilizatorii de bricolaj
  • Material ignifug
  • Perfect potrivit pentru etanșarea suprafețelor denivelate, datorită compresibilității sale
  • Material izolant avantajos că și cost de achiziție
  • Este o izolație reciclabilă recuperată din reziduuri, dezi este o izolație prietenoasă cu mediul înconjurător

Dezavantaj este mult spus, însă, este de menționat faptul că, la prelucrarea și instalarea izolației din fibră de sticlă, fibrele minerale sunt eliberate. Dacă nu sunteți atenți, acestea pot provoca iritații și inflamații ale ochilor, pielii și căilor respiratorii. Prin urmare, este recomandabil să purtați o mască, ochelari de protecție împotriva prafului și mănuși. Cu puțină atenție în ceea ce privește manipularea , nimic rău nu se poate întâmpla iar la final vă veți putea bucura de o locuință confortabilă si eficientă energetic.

Alegeți materialul potrivit pentru nevoile pe care le aveți

Izolația din fibră de sticlă este disponibilă în diferite variante, forme și grosimi. Verificați întotdeauna de ce tip aveți nevoie pentru a evita costuri inutile și valori de izolație proaste.

Că în orice situație și în cazul acestui material izolant, este de mai multe feluri și grosimi. Tocmai de aceea, trebuie să respectam cu strictețe tipul de vată de sticlă pe care trebuie să o alegem, fie că este vorba despre pereți sau despre un acoperiș. De asemenea, pentru a vă putea asigura că nu exista nici un fel de problemă, de exemplu, suprafețe care să rămână neacoperite, puteți lucra excelent chiar și cu două straturi pe care să le așezați alternativ. Avem vata de sticlă și în diferite forme. Astfel fie că este vorba despre foi suple, pături sau vată de sticlă disponibilă vrac, trebuie neapărat să vă faceți calculele astfel încât să investiți inteligent.

Nu uitați că trebuie să împiedicați izolația din fibră de sticlă să absoarbă umezeală din camere, trebuie să asigurați întotdeauna o barieră de vapori în interiorul fiecărei camere. Utilizați, de exemplu, pături izolante cu un strat de aluminiu și sigilați cusăturile cu bandă potrivită.

Noi vă recomandăm cu toată încrederea această vată de sticlă că material izolant, datorită proprietăților pe care le are, precum și datorită prețurilor extrem de avantajoase și a calității foarte bune în raport cu alte materiale.

Dacă sunteți în căutarea unui material izolant precum vata de sticlă de cea mai bună calitate, atunci trebuie să știți că răspunsul îl aveți la dispoziție la numai un simplu click distanță. Astfel veți avea posibilitatea de a achiziționa rapid, simplu și eficient dar și la cel mai bun raport preț/calitate, vată minerală din sticlă de care aveți nevoie, astfel încât să vă puteți duce la bun sfârșit planurile și să vă bucurați de o casă care vă poate oferii tot confortul de care aveți nevoie.

În plus, nu trebuie să uitați nici de faptul că, este recomandat să apelați la o echipă de specialiști în domeniu, astfel încât să vă puteți bucura la final de un rezultat calitativ și de lungă durată. Alegeți vata de sticlă pentru locuința dumneavoastră iar mai tărziu vă veți mulțumi pentru alegerea făcută și veți putea trai liniștiți alaturi de familie.