Fashion

Joan Smalls, despre rasismul din industria modei

iulia.statie
June 12, 2020 13:41 PM

Într-un videoclip pe Instagram TV postat astăzi, supermodelul Joan Smalls a vorbit despre rasism și responsabilitate în industria modei. Modelul a mai anunțat că va dona jumătate din câștigurile sale din restul anului fundației Black Lives Matter. Smalls este printre primii din industrie care și-a luat un angajament public pe termen lung pentru organizația ce luptă pentru drepturile omului.

Pe aceeasi temaCele mai îndrăznețe ținute alese de vedete în 2019

Joan Smalls a vorbit despre rasismul prezent în industria modei

„Știu că nu pot doar să vorbesc despre schimbare. Trebuie să devin o forță pentru ea. Încurajez și o să continui să încurajez brand-uri din industria modei să facă la fel. Hai să fim noi schimbarea pe care o dorim și pe care avem nevoie să o vedem.”, a zis aceasta.

Modelul puertorican, ce a participat la peste 400 de prezentări de modă, și-a împărtășit experiența de a fi „o fată de culoare” în industria modei, spunând că au existat campanii în care a participat, iar părul ei era o problemă. Aceasta le-a cerut celor din industria modei să își schimbe modul de funcționare și să facă mai mult decât a posta o fotografie complet neagră pe social media.

„Mulți dintre voi spun că susțin diversitatea, însă, social media v-a tras la răspundere pentru lipsa de recunoaștere a noastră, așa că v-ați ascuns în spatele creativității voastre și în spatele a ceea ce numiți frumusețe. Pentru industria modei pe care o iubesc: asta este șansa ta! În momentul în care vorbești, demonstrezi că îți pasă. Dacă chiar îți pasă, arată acest lucru! Nu doar că tăcerea deranjează, însă, e o problemă uriașă în această industrie. Noi vă vedem. Voi ne vedeți acum?”, a continuat ea.

Joan Smalls i-a rugat pe toți din industrie să fie solitari și să consolideze comunitățile de unde își iau inspirația. Aceasta a dezvăluit că va continua să încurajeze brand-urile cu care va lucra în viitor pentru a oferi sprijin financiar către comunități și pentru a schimba politicile ce nu favoriează un loc de muncă divers.

„Dacă eu singură pot să o fac, vă rog să va imaginați ce am putea să face ca un colectiv ce își dorește să fie schimbarea pozitivă de care are nevoie lumea.”, a zis ea.