News

Joe și Jill Biden și-au adus la Casa Albă cei doi câini, Champ și Major

iulia.statie
January 26, 2021 16:17 PM

În ultimii patru ani, în Casa Albă nu au existat animale de companie, dar acest lucru s-a schimbat în weekend, când câinii președintelui Joe Biden, Champ și Major, doi ciobănești germani, au fost aduși din Delaware.

Pe aceeasi temaCine este Jill Biden, soția președintelui ales al Statelor Unite, Joe Biden

Champ și Major s-au alăturat familiei Biden la Casa Albă

Publicația CNN explică faptul că familia Biden și-a dorit să se instaleze la Casa Albă înainte de a-i aduce pe cei doi ce sunt extrem de îndrăgiți. Reședința a fost curățată timp de 5 ore în ziua în care noul președinte a fost inaugurat.

„Familia și-a dorit să se acomodeze înainte de a aduce câinii la Washington din Delaware. Champ se bucură de noul lui pat de lângă șemineu, iar Major adoră să alerge pe lângă South Lawn.”, a spus Michael LaRosa, secretara lui Jill Biden, într-un comunicat pentru publicația menționată mai sus.

Joe și Jill Biden l-au primit în familia lor pe Champ în decembrie 2008, la doar câteva săptămâni după ce Barack Obama câștiga alegerile. Mai târziu, în 2018, Major a fost adoptat și s-a alăturat familiei, fiind primul câine adoptat ce va sta la Casa Albă.

Joe și Jill Biden, mari iubitori de animale

Cel din urmă ajungea la adăpost alături de alți cinci pui, după ce aceștia intraseră în contact cu ceva toxic în casa unde se născuseră. La început, actualul președinte doar i-a oferit adăpost ciobănescului german, dar s-a atașat de el și familia Biden a decis ca acesta să rămână alături de primul lor câine ce a fost cumpărat de la un crescător din Pennsylvania.

De asemenea, Jill Biden și-a manifestat în trecut interesul de a avea și o pisică. „Ador să am animale în jurul casei.”, spunea aceasta pentru Fox 5. Donald și Melania Trump nu au deținut animale de companie cât timp au locuit la Casa Albă. Înainte de ei, Barack și Michelle Obama s-au bucurat de cei doi câini ce au fost alături de ei pe tot timpul mandatului, Bo și Sunny.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joe Biden (@joebiden)