Fashion

John Galliano rămâne directorul creativ al casei Maison Margiela

irina.letitia
November 1, 2019 14:44 PM

John Galliano dă dovadă de consecvență, într-o eră în care moda este o scenă mereu în schimbare. După 5 ani petrecuți în calitate de director creativ al casei Maison Margiela, designerul și-a reînnoit contractul cu celebrul brand.

John Galliano rămâne directorul creativ al casei Maison Margiela

Unele branduri sunt foarte stabile, iar altele suferă schimbări după schimbări, în speranța găsirii unui echilibru dintre viziune artistică și vânzări. Am văzut magazine de lux ce și-au declarat falimentul, designeri ce au plecat de la o casă la alta după doar câteva sezoane și tot așa.

In cazul Margiela, vorbim despre continuitate, întrucât reprezentanții casei au anunțat zilele trecute că prelungesc colaborarea cu designerul John Galliano, după cei 5 ani petrecuți aici în calitate de director creativ.

Vezi această postare pe Instagram

#mood happy weekend everyone !

O postare distribuită de John Galliano (@jgalliano) pe

Președintele companiei care deține casa Margiela, Renzo Rosso, este ferm convins de succesul colaborării cu nonconformistul designer: ”Am crezut că este singurul capabil să preia casa acum 5 ani, iar acum sunt chiar mai convins de acest lucru” a declarat acesta. ”Talentul său incontestabil este completat de o înțelegere complexă a realității de astăzi și a noilor generații, făcând întocmai ce a realizat casa Margiela până acum – a inovat și inspirat.”

Prelungirea contractului lui Galliano este justificată și de, dacă nu în principal, de vânzările foarte bune ale casei din ultima perioadă. Conform reprezentanților casei, de când a sosit John Galliano la cârma casei, veniturile acesteia s-au dublat. Deși este o figură controversată – să ne amintim episodul Dior și scandalul în care a fost acuzat de antisemitism și rasism – Galliano a reușit să cucerească publicul Margiela într-un timp relativ scurt. Aici i s-a dat șansa de a explora moda couture într-un mod experimental, destinată unui public mai larg și mai puțin elitist.

Insuși designerul se arată foarte încântat de această etapă din viața sa: ” Sunt foarte fericit cu acest nou capitol și îi sunt recunoscător lui Renzo pentru încrederea pe care mi-a arătat-o mie și viziunii mele pentru casa Margiela”.

Admiră în galeria foto câteva imagini cu ceam ai recentă colecție Margiela, prezentată în această toamnă la Paris!