Fashion

Kate Middleton a purtat un costum Alexander McQueen, la 10 ani de la dispariția designerului

irina.letitia
February 12, 2020 15:09 PM

Pe data de 11 februarie 2010, celebrul copil minune al modei, Alexander McQueen, ne părăsea, lăsând în urmă creațiile sale fabuloase și un brand construit de la zero, ce a reușit să se alăture celor mai mari nume din industrie. Ieri, 11 februarie, ducesa de Cambridge, Kate Middleton a purtat într-o apariție publică un costum Alexander McQueen, aducându-i un tribut creatorului.

Kate Middleton a purtat un costum Alexander McQueen, la 10 ani de la dispariția designerului

Ducesa de Cambridge i-a adus ieri un frumos omagiu lui Alexander McQueen, unul dintre cei mai mari designeri de modă britanici. La 10 ani de la moartea creatorului, întreaga lume și-a adus aminte de cel supranumit copilul minune al modei. Creațiile designerului, imagini cu el, prezentările sale au împânzit internetul, într-un omagiu colectiv adus de toți cei care i-au apreciat lucrările.

Kate Middleton a fost dintotdeauna un fan al casei de modă britanice, pe care a purtat-o adesea și la cele mai importante evenimente din viața sa: nuntă, botezul copiilor săi și alte ceremonii oficiale.

Ieri, ducesa s-a alăturat familiei, soțului William și prințului Charles alături de soția sa, Camilla, unde au vizitat un centru de reabilitare din Loughborough, dedicat recuperării medicale a membrilor forțelor armate britanice.

Cu această ocazie, a purtat o ținută de inspirație army, un deux pieces negru, accesorizat cu butoni metalici, în stilul uniformelor militare. Costum aparține casei Alexander McQueen, casă preferă de ducesă, iar semnificația ținutei este cu atât mai importantă cu cât în aceeași zi, era comemorat fondatorul casei.

 

Kate Middleton Foto: Instagram
Kate Middleton Foto: Instagram

 

Casa de modă, fondată de Lee Alexander McQueen în 1992 este condusă din 2010 de Sarah Burton, directorul creativ al casei după moartea lui McQueen.  Relația ducesei cu brandul este una de durată, ea colaborând îndeaproape cu designerul casei pentru a-i realiza rochia de mireasă, estimată la 250 000 de lire sau costumul purtat la botezul prințului Louis.

Kate nu apelează doar la piese special create pentru ea, ”bespoke”, purtând adesea și piese din colecțiile ready-to-wear ale brandului. Mai mult, întrucât ducesa este o reprezentată a curentului ”reciclării” hainelor, am admirat-o de mai multe ori purtând ținute McQueen pe care le-a mai folosit și în trecut.

Cea mai recentă este apariția de anul acesta de la premiile BAFTA, unde Kate a purtat o rochie McQueen cu care s-a afișat și în 2012!

Iată și alte ținute memorabile purtate de Kate Middleton, de-a lungul anilor! Toate sunt semnate Alexander McQueen!