Fashion

Kim Jones a fost numit noul director creativ de la Fendi

iulia.statie
September 9, 2020 11:46 AM

Kim Jones, directorul creativ de la Dior Men, preia acum cârma și colecțiilor de haute couture, ready-to-wear și hainelor de blană pentru femei de la Fendy, casa legendară de modă ce a mai avut în această poziție nume mari, cum ar fi Karl Lagerfeld și Silvia Venturini Fendi, ce va continua să conducă ca director pentru accesorii și menswear.

Pe aceeasi tema10 genţi clasice în care merită să investeşti!

Kim Jones, noul director creativ de la Fendi, va lucra în continuare și pentru Dior

Jones nu își va părăsi postul de la Dior Men, lucrând pentru ambele case de modă faimoase.

„Kim Jones are un talent uriaș și de când s-a alăturat, a continuat să își dovedească abilitatea de a se adapta la moștenirea caselor LVMH în timp ce le-a revizuit prin modernism și îndrăzneală.”, a declarat Bernard Arnault, președintele și directorul executiv de la LVMH Moet Hennessy-Louis Vuitton SE.

„La Fendi, sunt convins că viziunea și pasiunea sa vor contribui foarte mult la succesul colecțiilor pentru femei.”, a continuat acesta.

 

View this post on Instagram

 

FENDI is delighted to welcome Kim Jones as Artistic Director of women’s collections. Silvia Venturini Fendi will continue as Artistic Director of accessories and menswear collections. #KimJones ©️ @Brett_Lloyd

A post shared by Fendi (@fendi) on

Prima colecție pentru femei de la Fendi, pentru toamnă/iarnă 2021-2022, va fi lansată la Milan Fashion Week în Februarie. Jones este din Londra și a fost absolvent al cursului MA Fashion de la Central Saint Martins. Acesta devenea în 2008 director creativ pentru Alfred Dunhill.

Ce a declarat Kim Jones, noul director creativ de la Fendi

Din 2011 până în 2018, el a creat îmbrăcăminte pentru bărbați la Louis Vuitton, iar în 2018 el era numit director de creație la Dior Homme, unde i-a luat locul lui Kris Van Assche.

„Aș vrea să le mulțumesc profund Arnault, Pietro Beccari, Serge Brunschwig și Silva Venturini Fendi pentru această oportunitate incredibilă. A lucra pentru astfel de case faimoase reprezintă o adevărată onoare ca designer și să mă pot alătura casei Fendi, precum să îmi continui munca la Dior Men reprezintă un privilegiu imens.”, a spus designerul.