Beauty

Kylie Jenner a vândut peste jumătate din afacerea sa, Kylie Cosmetics

iulia.statie
November 18, 2019 18:23 PM

Jenner a vândut 51% din acțiunile Kylie Cosmetics către Coty, o companie producătoare de cosmetice din Franța.

Pe aceeasi temaKris Jenner va lansa propria colecție de makeup

Brandul a evaluat afacerea mezinei familiei Kardashian la 1,2 miliarde dolari, conform Business of Fashion.

Kylie, în vârstă de 22 de ani a lansat linia de produse cosmetice, numită Kylie Cosmetics, în noiembrie 2015. Primele produse au fost ‚Kylie Lip Kits’, făcute în trei nuanțe. Acestea s-au vândut instant, făcând site-ul făcut pentru vânzările online pentru acest brand să o ia razna și să se blocheze.

Kylie Jenner a vândut peste jumătate din afacerea sa, Kylie Cosmetics

După popularitatea câștigată, Kylie a devenit antreprenor la 18 ani. În martie, Forbes o declara cea mai tânără milionară devenită prin muncă proprie din lume, căci Jenner a încasat vânzări în valoare de 420 milioane de dolari în primele 18 luni.

„Nu am bani moșteniți. Am folosit doar banii mei pentru a-mi fonda compania. Sunt foarte mândră de asta.”, declara vedeta la momentul respectiv, căci titlul a stârnit multe controverse.

Anul trecut, o selecție de produse Kylie Cosmetics a intrat în aproximativ 1200 de locații Ulta, un lanț american de magazine de înfrumusețare din Statele Unite.

Totuși, la lansarea brand-ului renumit, Jenner a fost lăudată – sau criticată, depinde pe cine întrebăm, de faptul că a pornit o afacere de beauty. Mulți influenceri au urmat exemplul, însă nu au avut parte de același succes răsunător.

Zvonurile privind vânzarea acțiunilor către Coty au înconjurat lumea încă din iunie, iar Kylie se pare că acum le-a confirmat.