Fashion

La mulți ani, Kate Moss! Modelul împlinește 45 de ani

ioana pana
January 16, 2019 00:00 AM

Pe 16 ianuarie 1974 se năștea Katherine Ann Moss, într-un orășel din apropierea Londrei, pentru ca 14 ani mai târziu, aceasta să fie descoperită de către un o agenție de modelling pe aeroportul JFK din New York. Iar de atunci, întreaga ei viață a luat un nou curs.

A post shared by Kate Moss (@__katemoss) on

La mulți ani, Kate Moss! Modelul împlinește 45 de ani

A început prin a poza pentru diverse publicații, apoi a apărut în campanii publicitare, una dintre primele fiind chiar pentru brandul Levi’s. Ceea ce i-a garantat lui Kate succesul a fost felul diferit în care ea arăta, comparativ cu colegele de breaslă de la vremea respectivă: în timp ce Cindy Crawford, Claudia Schiffer și Naomi Campbell aveau un look și un glow sănătos, fiind cunoscute pentru siluetele înalte și cu forme, Moss se îndrepta mai repede spre o androgină „grunge”.

A post shared by Kate Moss (@__katemoss) on

A lansat trendul „heroin chic”

Despre ea se spune chiar că a lansat trendul „heroin chic” între supermodele: piele palidă, cearcăne, corp foarte slab și un ruj roșu închis, în campania Calvin Klein din 1996. Președintele Statelor Unite de la acea vreme a demontat acest trend îngrijorător pentru populație. Kate a răspuns „Oamenii au fost surprinși pentru că a fost o trecere bruscă de la modele precum Cindy Crawford la mine. Dar ce să mai spun? De câte ori să spun că nu sunt anorexică?”.

În septembrie 2005, Moss a fost implicată într-un scandal privind consumul de droguri. Branduri precum H&M, Chanel și Burberry au reziliat contractul cu ea la aflarea acestei vești. Totuși, câteva luni mai târziu, din lipsă de dovezi, aceasta a fost declarată nevinovată și totul a revenit la normal.

Cigarets & tiny liquor bottles

A post shared by Kate Moss (@__katemoss) on

De-a lungul carierei sale, modelul a participat în numeroase campanii ale caselor Balenciaga, Chanel, Versace, rag&bone, Givenchy, Gucci, Dolce& Gabanna, Alexander McQueen, Rimmel și Bulgari, și a bifat coperțile celor mai prestigioase publicații de profil. De asemenea, ea a fost designerul unei colecții pentru Topshop, în 2007. Linia ei cuprindea haine, curele, pantofi și genți, prețurile variind între 12 si 150 de lire.

Isaac Mizrahi 1994 #katemoss

A post shared by Kate Moss (@__katemoss) on

Acum, Kate are propria sa agenție de modelling, „Kate Moss Agency”, în cadrul căreia spune că tratează tinerele modele de parcă ar fi copiii săi. „Vârsta este foarte importantă pentru mine. Cei sub 18 ani trebuie să aibă neapărat acordul părinților. Eu am intrat în industrie devreme și mi-a fost foarte greu, mergeam la opt castinguri pe zi și nu era nimeni acolo pentru mine să mă susțină.” explică aceasta.

A post shared by Kate Moss Agency (@katemossagency) on

Așadar, chiar dacă parcursul ei în industrie nu a fost unul constant sau liniștit, ba chiar a fost o prezență controversată de la bun început, Kate se poate lăuda cu titlul de „Regina catwalkului”, alături de unul dintre cele mai iconice personalități din lumea modei.

La mulți ani, Kate!

A post shared by Kate Moss ⚓️ (@katemossphoto) on