News

La mulți ani, Prințesa Anne! Singura fiică a Reginei Elisabeta a împlinit 70 de ani

iulia.statie
August 15, 2020 13:48 PM

Anne, Prințesa Regală, pe numele ei întreg, Anne Elizabeth Alice Louise, este al doilea copil al Reginei Elisabeta și al Prințului Philip, Ducele de Edinburgh.

Pe aceeasi temaPrințesa Anne nu se identifică cu feminismul

Prințesa Anne a împlinit 70 de ani

Aceasta s-a născut la Clarence House din Londra, pe 15 august 1950, reședința mamei sale, pe când Elisabeta era încă Prințesă. Ea a fost educată la Benenden School. La vremea la care s-a născut, aceasta era a doua în linie privind succesiunea la tron, însă, acum a primit locul 14, după nașterea Prințului Louis și a micuțului Archie, fiul Prințului Harry.

Ținând cont că este fiica Monarhului, Anne a primit titlul de Prințesă încă de la naștere, iar în 1987, Regina îi oferea titlul de Prințesă Regală, ceea ce îi poate reveni lui Charlotte, fiica Prințului William, într-o zi.

„Este un titlu ce rămâne pe viață, așa că Prințesa Charlotte trebuie să aștepte cel puțin până la moartea Prințesei Regale.”, a explicat scriitorul regal Duncan Larcombe.

Ea este căsătorită cu un fost ofițer naval, Sir Timothy Laurence. Cei doi s-au căsătorit printr-o ceremonie discretă ținută lângă Balmoral în decembrie 1992. Înainte, Prințesa a fost căsătorită cu Capitanul Mark Phillips, un fost ofițer militar. Ea și fostul partener au împreună doi copii, Peter Phillips și Zara Tindall.

Aceasta a intrat în viața publică de când avea 18 ani, iar în continuare ea este un membru senior regal și se ocupă de 300 de organizații de caritate diferite. Ea a petrecut 180 de zile la evenimentele regale în 2018, devenind cel mai ocupat membru al familiei.

În 1976, ea participa la Jocurile Olimpice călărind unul dintre caii ce îi aparțin mamei sale, iar acum este președinta British Olympic Association și membră a International Olympic Committee.

În 1984, un bărbat în vârstă de 26 de ani pe nume Ian Ball a încercat să o răpească pe Prințesa pentru suma de 2 milioane de lire, însă, nimeni nu se poate juca cu ea și echipa ce o protejează. „Eram așa de nervoasă, tot spuneam că nu vreau să mă dau jos din mașină, nu urma să mă dau jos. Aproape mi-am pierdut răbdarea cu el, dar știam că dacă aș face-o , trebuia să îl lovesc sau altfel mă împușca.”, povestea ea, potrivit BBC.

Cât despre personalitatea Prințesei, în sezonul trei din serialul ‚The Crown’, aceasta este portretizată ca o femeie încrezătoare, directă, ce nu se teme să spună ce are în gând. Putem vedea personajul ei discutând sincer cu personajul ce îl joacă pe Prințul Charles despre relația cu Camilla. „Există o dinamică extraordinară cu Prințesa Anne pe care iubesc să o explorez. Ea este o femeie puternică cu o inimă mare.”, a explicat Doherty, actrița ce o joacă în serial.

După cum se pare, nu totul este departe de adevăr. Într-un interviu din 2010 cu BBC, fiul ei a descris-o ca fiind o femeie ‚puternică, focusată și cu picioarele pe pământ’. Deși nu este extrem de afectuoasă, ea a rămas extrem de populară, explicând de ce refuză să dea mâna cu oamenii: „Dacă nu poți să dai mâna cu toată lumea, nu începe asta. Eu rămân la acest lucru, dar am observat că ceilalți nu. Nu pot eu să spun că este greșit, dar cred că a fost absurd în primul rând să începem să dăm mâna.”

Un alt comentariu ce a rămas în istorie? Prințesa Anne a dezvăluit de câteva ori că nu este mare fană a telefoanelor, așa că, când a venit vorba de a discuta cu fanii ce au în mână aceste device-uri, ea a zis: „Ori nu mă interesează ori spun: ‚Dacă vrei să mă întrebi ceva, îți sugerez să îl pui jos.’

„Este dificil să înțeleg de ce toată lumea este absorbită de televizoare și device-uri. Viața este prea scurtă, sincer. Sunt multe lucruri interesante de făcut. Cred că acest comentariu mă plasează în era dinozaurilor.”, a explicat ea, potrivit Vanity Fair.

Urmărește galeria foto pentru mai multe fotografii inedite cu singura fiică a Reginei Elisabeta!