News

La multi ani, Regina Elisabeta! Aniversarea nu va fi celebrată conform tradiției din cauza morții prințului Philip

Verdict.ro
April 21, 2021 21:22 PM

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Marii Britanii și al Irlandei de Nord împlinește astaăzi, 21 aprilie, vârsta de 95 de ani, născută fiind în 1926.

Aniversarea vârstei de 95 de ani nu va fi celebrată conform tradiției – de obicei, regina și ceilalți membri ai familiei își marchează adesea zilele de naștere prin publicarea de noi portrete, însă în 2021 acest lucru nu se va întâmpla.

Regina Marii Britanii împlinește 95 de ani

Aceasta va fi prima zi de naștere a Reginei Elisabeta după moartea soțului ei, care a fost înmormântat sâmbătă la Capela Sf. George din Castelul Windsor. Prințul Philip a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani, la doar două luni înainte de a împlini 100 de ani.

Evenimentele publice care marchează ziua reginei Elisabeta vor fi, de asemenea, diferite anul acesta din cauza pandemiei COVID-19. Trooping the Color – festivitățile ținute anual în iunie pentru a marca ziua de naștere a reginei, sfârșite prin reunirea familiei regale pe balconul Palatului Buckingham – a fost anulată pentru al doilea an consecutiv. Este a treia oară în timpul domniei reginei când parada este anulată.

În fapt, Regina Marii Britanii are două zile de naștere – cea reală, pe 21 aprilie, și celebrarea oficială, care are loc în a doua sâmbătă din luna iunie.

De ce regina Elisabeta a II-a are două zile de naștere

În trecut, sărbătorile oficiale pentru a marca ziua de naștere a unui rege sau a unei regine în Marea Britanie au avut loc într-o zi care nu este ziua lor de naștere reală.

Tradiția dublei zile de naștere a fost începută acum mai bine de 250 de ani de regele George al II-lea în 1748. Acesta s-a născut în noiembrie, luna în care vremea din Marea Britanie nu este una tocmai plăcută. Însă regele George a vrut să fie posibil să se organizeze o mare sărbătoare publică.

Ce mesaj a transmis Regina Elisabeta:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)


Prin urmare, ținând cont de faptul că ziua lui de naștere reală nu era într-o perioadă bună a anului când putea fi organizată o paradă, acesta a decis ca evenimentul să fie marcat vara, când vremea este de obicei frumoasă și pot fi organizate manifestații.

Astfel a început tradiția unei zile de naștere de vară pentru monarh.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)