Living

De ce poartă Meghan Markle și Kate Middleton gențile doar pe mâna stângă

nicoleta.ispasescu
January 18, 2019 11:23 AM

Meghan Markle și Kate Middleton sunt cunoscute pentru faptul că nu respectă întru totul protocolul regal. Un lucru, însă, pe care acestea îl respectă cu sfințenie este ca poartă gențile doar pe mâna stângă.

Potrivit expertului regal,  Myka Meier, de la Beaumont Etiquette, care a fost instruită de un fost membru al Casei Regale, există un motiv destul de simplu și ușor de ghicit: eticheta regală.

Eticheta regală britanică este una destul de stufoasă, rigorile impuse de protocol nefiind întotdeauna ușor de respectat. Cu alte cuvinte, Meghan Markle și Kate Middleton nu se pot îmbrăca mereu așa cum doresc, chiar dacă uneori, acestea mai sfidează regulile, în special Ducesa de Sussex.

De ce poartă Meghan Markle și Kate Middleton gențile doar pe mâna stângă

Poate că uneori Meghan Markle și Kate Middleton mai fentează protocolul, însă nu și în privința genților, pe care le poartă, aproape fără excepție, în mâna stângă.

Myka Meyer explică: „Dacă stai să te gândești puțin, purtarea genții în mâna stângă îți lasă mâna dreaptă liberă pentru a saluta publicul. Atunci când intri într-o încăpere sau mergi la un eveniment, gențile sau servietele sunt ținute în mâna stângă pentru a putea să saluți lumea și să strângi le mâinile celorlalți cu dreapta. Același lucru îl face chiar și Prințul Charles”.