Living

Plăcile de surf personalizate Nusa Indah aduc arta la malul oceanului

nicoleta.ispasescu
September 4, 2018 10:55 AM

Jada McNeil trăiește într-o casă cocoțată pe o dună de nisip de pe coasta de est a Australiei, în New South Wales.

Pe aceeasi tema

Cele mai frumoase genți pentru sezonul toamnă-iarnă 2018

Camerele sunt un labirint colorat, plin de lucrări de artă pentru copii, obiecte de artă colectate în timpul călătoriilor de familie și o adevărată colecție de plăci de surf, dat fiind faptul că gospodăria se află la doar 100 de metri de plajă.

Să îți duci cei trei copii mici la școală este o adevărată excursie pe un deal cu vedere spre mare, unde adesea se observă balene și delfini, de-a lungul drumului.

Aceste împrejurimi idilice, la o plimbare de trei ore și jumătate de Sydney, reprezintă background-ul perfect pentru Nusa Indah, atelierul de surf creat de către Jada McNeil, fondat în colaborare cu câțiva meșteri specializați.

Împreună, ei au conceput și au fabricat plăci speciale, personalizate, care nu se găsesc în niciun magazin de surfing, reușind astfel să aducă arta la malul oceanului.

Modelele plăcilor de surf întorc capetele tuturor și sunt inspirate, fie din mediul înconjurător al lui McNeil, fie din călătoriile sale în străinătate.

„Văd combinații de culori în scoici,  plăci de ceramică în pereți despărțitori sau forme de arhitectură și artă. Sunt, de asemenea, îndrăgostit de modul în care umbrele se încadrează perfect pe o astfel de placă, așa că apăs pe camera de fotografiat și capturez aceste momente pentru a le adăuga apoi în desenele mele”, a declarat Jada McNeil pentru Vogue.

Unele dintre ele reflectă aceleași nuanțe pastelate găsite în cabanele Insulei Harbour, sau în lucrările de artă modernă indigenă, pe care Jada le-a colectat într-o recentă excursie la Desert Festival în Australia Centrală.

Părinții i-au insuflat această pasiune!

În timp ce se afla alături de părinții ei la plajă, între insulele indoneziene Lombok și Sumbawa, Jada McNeil și-a descoperit pentru prima dată dragostea pentru valurile aflate la bordul unei plăci de surf.

De atunci, surfing-ul pentru ea a devenit un adevărat stil de viață și l-a transformat într-o meserie interesantă.