Fashion

London Fashion Week 2020: Burberry, Christopher Kane, J.W Anderson și Erdem

irina.letitia
September 17, 2019 15:21 PM

Una din cele mai așteptate zile ale săptămânii modei de la Londra. Au fost dezvăluite colecțiile Burberry, Christopher Kane, J.W. Anderson și Erdem, o adevărată încântare vizuală și o sursă de inspirație extrem de diversificată, pentru ținutele sezonului de vară 2020.

London Fashion Week 2020: Burberry, Christopher Kane, J.W Anderson și Erdem

Ricardo Tisci și-a propus să atragă un nou tip de clientelă la Burberry, în special segmentul tânăr, dar și un public cucerit de politica de diversitate pe care designerul o promovează. In noua colecție Burberry, remarcăm talentul designerului în a lucra cu materiale fine, cu drapajele, cu tăieturile atipice, atuuri deprinse cel mai probabil de pe vremea timpului petrecut la Givenchy.

Burberry
Burberry

Așa cum el însuși a declarat, ”carourile și trench-ul vor fi mereu elemente iconice ale casei, dar societatea s-a schimbat, lumea se schimbă și acum oamenii vor să poarte lucruri diferite – și nu contează din ce țară provine. Deci, globalizarea stilului este o abordare diferită pentru mine astăzi. ”

Christopher Kane –  Colecția de primăvară/vară 2020  propusă de Christopher Kane se numește “Eco-Sexual” și este o trimitere evidentă către natură și activitățile desfășurate în natură.

Christopher Kane

Si adevărul este că, dacă admirăm îndeaproape colecția, vom avea impresia că ne plimbăm printr-o grădină botanică sau pe malul mării, experimentând aproape senzațiile oferite de aceaste oaze de natură: rochii intens colorate, asemenea unor flori în plină dezvoltare, trench-uri cu imprimeuri ce mixează nuanțe de verde, fuste ce imită valurile mării.

J.W. Anderson – Brandul J.W. Anderson ne-a obișnuit cu stilul simplu, urban, aproape auster pe alocuri, însă înnobilat cu o doză potrivită de accesorii și detalii ca să iasă din anonimat și să devină dezirabil pentru un public cât mai larg.

J.W. Anderson

Noua colecție de primăvară/vară 2020 are vizibile elemente de inspirație amerindiană, împletite cu măiestri cu elemente urbane, fiind una din cele mai versatile colecții pe care le-am admirat pentru sezonul următor.

Erdem – Dacă J.W. Anderson s-a inspirat din istoria amerindiană, Erdem cu siguranță a analizat atent tradiția hispanică. Intreaga colecție propusă de Erdem pare o defilare a unor rochii de nuntă estivale, ale căror trăsături sunt: lungimea (rochiile până în pământ), lipsa sublinierii taliei și explozia de culoare.

Erdem
Erdem

De altfel, muza acestei colecții a fost Tina Modotti, artistă de origine italiană care a trăit în Mexic. Pozele realizate de Modotti au inspirat noua colecție Erdem prin prisma volumelor, proporțiilor și broderiilor.

Admiră piesele colecțiilor pe care ți le-am prezentat mai sus, în galeria foto!