Fashion

London Fashion Week 2020: propunerile Roland Mouret, Emilia Wickstead și Roksanda pentru toamnă/iarnă

irina.letitia
February 18, 2020 14:20 PM

Tendințele modei de toamnă/iarnă 2020 în viziunea designerilor prezenți la London Fashion Week ne transpun într-un scenariu al eleganței clasice. La fel cum am văzut și în show-ul Victoria Beckham, propunerile vestimentare îmbină vechiul, tradiționalul, cu noul, într-un stil reprezentativ vestimentației englezești.

London Fashion Week 2020: propunerile Roland Mouret, Emilia Wickstead și Roksanda

Roland Mouret a livrat o colecție cu iz tipic londonez, însă dintr-o epocă puțin mai îndepărtată, a mijlocului de secol 20. Designerul care ne-o obișnuit de-a lungul anilor cu piesele sale ”ultra-fitted” (ce i-au servit ca inspirației și Victoriei Beckham în primele sale colecții), vine acum cu ținute o idee mai relaxate, cu siluete mai lejere pe corp, fără a le lipsi însă eleganța prețioasă.

Capele din tweed, sacourile de inspirație masculină, pălăriile inspirate parcă din uniformele de polo plasează sursa colecției în cotidianul unor nobili englezi.

Cromatica este sobră, dar foarte variată. De la maron ciocolată, culoarea favorită a momentului, la roșu și albastru intens, olive sau roz pudrat, avem parte de un regal cromatic.

Roland Mouret toamnă/iarnă 2020 Foto: facebook
Roland Mouret toamnă/iarnă 2020 Foto: facebook

 

Emilia Wickstead este un brand cunoscut pentru creațiile ultra-feminine, cu un aer ”old school”. Acesta nu lipsește nici din propunerile pentru sezonul de toamnă/iarnă 2020, fiecare piesă a colecției, indiferent că este vorba despre costume masculine, rochii ample sau cape supradimensionate având foarte bine evidențiat elementul feminitate.

Pentru noua sa colecție, designerul s-a inspirat din lucrările decoratorului Cedric Gibbons, un nume reprezentativ al Hollywood-ului primei jumătăți a secolului trecut. Inspirația Art Deco din lucrările acestuia se regăsește și în piesele imaginate de Emilia Wickstead, prin drapajele dramatice și liniile bine conturate.

Emilia Wickstead toamnă/iarnă 2020 Foto: profimedia
Emilia Wickstead toamnă/iarnă 2020 Foto: profimedia

 

Show-ul Roksanda de la Londra pentru sezonul de toamnă/iarnă 2020 a fost un joc al volumelor, culorilor și texturilor. O colecție care aduce pe alocuri aminte de creațiile Valentino, în special prin siluetele foarte ample, rochiile lungi și voluminoase, dar și cromatica foarte puternică. Un mix de tricotaje, satin, piele, intrigant, ce anunță un sezon cel puțin interesant.

Roksanda toamnă/iarnă 2020 Foto:profimedia
Roksanda toamnă/iarnă 2020 Foto:profimedia

 

Admiră în detaliu colecțiile prezentate, în GALERIA FOTO!