Fashion

London Fashion Week 2020: show-ul Burberry readuce în prim plan celebrul imprimeu al casei

irina.letitia
February 18, 2020 21:18 PM

Riccardo Tisci a prezentat ieri seară la Londra noua colecţie Burberry pentru toamnă/iarnă 2020. Din cele 108 ţinute ale prezentării, 58 au mizat pe o variantă de carouri, de la imprimeul clasic al casei la variaţiuni pe aceaşi temă, amintind de trademark-ul incontestabil al casei.

London Fashion Week 2020: show-ul Burberry readuce în prim plan celebrul imprimeu al casei

După bunul obicei al marilor case de modă, pe lângă defilarea propriu-zisă, o adevărată paradă a modei are loc înainte de prezentare. Este vorba despre invitaţii celebrii, faimosul „front row” rezervat numelor importante din modă. De această dată, alături de Riccardo Tisci au fost Cate Blanchett, Naomi Campbell, Hunter Schafer şi Lourdes Leon.

Cate Blanchett, Naomi Campbell şi Hunter Schafer la prezentarea Burberry Foto: Instagram
Cate Blanchett, Naomi Campbell şi Hunter Schafer la prezentarea Burberry Foto: Instagram

 

Pe podium, au defilat nume celebre: Irina Shayk, nelipsitele surori Hadid, Gigi şi Bella, Kendall Jenner, Joan Smalls, Sora Choi şi Anok Yai.

Colecţia de toamnă/iarnă 2020 a brandului londonez vorbeşte despre tradiţia Burberry, folosind în mod repetate motivele care l-au făcut celebru: trench-ul şi carourile. Acestea sunt reinterpretate cu ajutorul texturilor şi culorilor în formule diverse, de la clasic la futurist, pentru a se plia pe o gamă cât mai largă de stiluri vestimentare.

Prezentarea Burberry Foto: Instagram
Prezentarea Burberry Foto: Instagram

 

Inspirat de călătoriile sale timpurii în India, designerul de origine italiană şi-a propus să aducă aproape culturi diferite, sublinând totodată importanţa globalizării şi a responsabilităţii în modă, în ciuda distanţei teritoriale.

Aşadar, cu o colecţie mai matură, mai „aşezată”, Riccardo Tisci aduce câteva elemente de inspiraţie indiană în ţinutele esenţial londoneze ale casei. Este vorba despre pliseurile discrete, detaliile înnodate ale cordoanelor din jurul taliei, precum şi o serie de texturi strălucitoare ce amintesc de opulenţa ţinutelor de seară indiene.

Altfel, avem parte de o mostră impecabilă de tailoring, sub forma sacourilor şi a costumelor, atât cele de damă, cât şi cele bărbăteşti şi de siluete simple, curate, cu un „twist”.

Descoperă  întreaga colecţie Burberry, pentru toamnă/iarnă 2020, în galeria foto!