Fashion

London Fashion Week: cele mai bune ținute din colecțiile de primăvară 2021

iulia.statie
September 22, 2020 13:55 PM

Londra, ne aduce, din nou, speranță printr-o creativitate neînfrânată, iar designerii orașului ne oferă o perspectivă pentru primăvară anului 2021 cu cele mai bune ținute și abordări ale unei noi ere, ținând cont de stilistica transformată din cauza pandemiei de coronavirus.

Pe aceeasi temaControversă stârnită de noua colecție Burberry! Iată răspunsul designerului Riccardo Tisci

Toga

Dacă nu ești încă sigură cu privire la garderoba ta de primăvără, să fie una mai light, sau una în care să nu te confrunți cu frigul, atunci Toga este răspunsul potrivit. Brand-ul japonez aduce propuneri interesante, cum ar fi fustele maxi combinate cu body-uri sport. Mai mult, casa de modă se propune prin decupaje fanteziste, dar și alătură un stil casual cu unul elegant, o confuzie dorită, ce se potrivește cu vremurile pe care le trăim.

Erdem

La Erdem Moralioglu observăm un romantism aparte, ca și cum modelele ar fi ieșit dintr-un roman scris în secolul XVIII-lea. În pădurea Epping din afara Londrei, a luat naștere prezentarea colecției de primăvară 2021, iar nostalgia pieselor s-a contopit cu decorul natural, observând mâneci bufante, cardigane aruncate nonșalant peste rochiile de seară, dar și materiale fluide.

Victoria Beckham

Victoria ne-a obișnuit de-a lungul timpului cu îmbrăcăminte smart, dedicată femeilor ocupate, ce își doresc piese atemporale, elegante. Pentru această primăvară, ea și-a propus întrebarea ‚Cine vrem să fim?’, iar răspunsul se regăsește în piesele propuse, fiind prezente materiale răcoroase, rochii senzuale, combinații ce au trecut testul timpului, dar și costume subțiri.

Emilia Wickstead

Inspirată de un jurnal de călătorie de la începutul găsit pe noptiera fiicei sale, designerul s-a jucat cu limita dintre fantezie și minimalist, aducând ținute simple, romantice, ce pot fi purtate atât ziua, cât și noaptea, propunând un mesaj important: piesele versatile devin din ce în ce mai importante pentru lumea modei. De la gulere supradimensionate, la trend-ul bralette, umeri exagerați și mâneci bufante, colecția Emilia Wickstead este, cu adevărat, un vis.

Edward Crutchley

Un alt nume fresh la London Fashion Week este al lui Edward Crutchley, ce a fost mâna dreaptă pentru mult timp a lui Kim Jones, iar acum este pregătit să devină o stea pe propria scenă. Colecția de primăvară 2021 se referă la ‚fiorul de a îndrăzni să te îmbraci’ și aduce un omagiu al filmului ‚Yakuza Wives’ in 1968, acesta amestecând imprimeurile hawaiene cu design-ul unui kimono.

Simone Rocha

În timp ce noi, majoritatea, ne uităm înainte, se pare că Simone Rocha și-a dorit să se uite înapoi. Brand-ul aduce în față o linie dintre masculin și feminin, cu o doză puternică de romantism, combinând piese vintage. Colecția pune în valoare forma feminină, talia pusă în evidență, busturi încorsetate, piese ce se simt ultra-luxoase.

Molly Goddard

Deși colecțiile Molly Goddard ne-au obișnuit cu nuanțele tari și suprapuneri, designerul avea în gând să creeze inițial o colecția mult mai stinsă, până și-a dat seama că rolul său este de a aduce zâmbetul pe buzele iubitorilor de modă. Deși brand-ul și-a păstrat bine fanii în ultimii ani, această colecție pentru primăvară este perfectă și pentru cei ce cunosc Molly Goddard pentru prima oară: o puternică doză de veselie în suprapuneri, culori, dar și combinații.

Matty Bovan

Matty Bovan susține haine ce anunță prezența, fiind greu de identificat unde se termină și unde începe o altă piesă vestimentară. Prin exagerări de culoare, print-uri, drapaje și volume, opera designerului respinge ideea de a fi creată de o mașină industrială, ceea ce constituie un avantaj pentru fanii tineri ai brand-ului, ce se feresc de consumatorul înrăit.

Burberry

Ricardo Tisci a dat startul London Fashion Week, propunând următorul mesaj: spectacolul trebuie să continue. Alături de artista Anne Imhof, acesta a căutat să creeze un basm contemporan, aducând împreună misticismul și naturalul. Cu piese pe alocuri strălucitoare, dar și multe tonuri de albastru, accentuate de pălării pescărești și salopete utilitare, Tisci și-a numit colecția ‚o poveste de dragoste dintre un rechin și o sirenă, ținută împotriva oceanului, apoi adusă pe uscat’.