Fashion

London Fashion Week Toamnă 2020: Richard Quinn, Molly Goddard și Shrimps

ioana pana
February 16, 2020 11:21 AM

După show-ul glorios Marc Jacobs ce a pus punct Săptămânii Modei în metropola newyorkeză, epicentrul modei s-a mutat la Londra. Iar capitala engleză este, timp de o săptămână, podiumul celor mai noi și inovatoare viziuni, căci London Fashion Week este destinat tinerilor designeri care vor să își facă vocea auzită. Printre aceștia, îi remarcăm pe Richard Quinn, Molly Goddard și Shrimps; iată propunerile lor.

Pe aceeasi temaPenele și animal print-ul, în topul tendințelor lansate la New York Fashion Week

London Fashion Week Toamnă 2020: Richard Quinn, Molly Goddard și Shrimps

Richard Quinn

Brexit-ul a adus un val de neliniște și incertitudine asupra tuturor domeniilor de activitate, inclusiv asupra modei. Iar dacă nimeni din țară nu știe care este planul după ce Anglia părăsește Uniunea Europeană, Richard Quinn are propriul său plan: acesta va construi o casă.

„Vreau să fie specifică Londrei, dar să aibă și deschidere către restul lumii”, declară Quinn. Și chiar așa a și fost, căci decorul a întruchipat fațada „casei”, cu numele său gravat deasupra ușii. Când porțile s-au deschis, primele look-uri (ale locuitorilor, bineînțeles) au fost ansambluri în întregime din cristale, de la măști, până la pantofi, o trimitere subtilă la cele două personalități londoneze, Regele și Regina. Mesajul „GOD SAVE THE QUIN” a fost brodat pe armurile împodobite din cristale.

Restul colecției a fost flamboaiantă, specifică lui Quinn prin extravaganță și maximalism. O surpriză a fost apariția modelelor masculine pe podium. Explicația a venit imediat din partea designer-ului: „în orice casă sunt și bărbați și femei”. Iar look-urile masculine nu s-au lăsat mai prejos: s-au remarcat corsetele cu modele florale și costumele cu dungi verticale. „Masculin și sexy”, explică Quinn.

Richard Quinn Toamnă 2020

Molly Goddard

În locul unui interviu pentru presă în care să își dezvăluie inspirația și viziunea pentru colecția Toamnă/ Iarnă 2020, Molly a publicat o fotografie veche de street style. Publicată inițial în revista japoneză Fruits, în 1992, imaginea înfățișează un duo tată-fiică, tatăl fiind îmbrăcat într-un ansamblu denim-on-denim, iar fetița purtând o fustă cu volane, suprapusă unei perechi de jeans. „Fetița sunt eu!”, a exclamat Goddard în backstage-ul show-ului.

Chiar dacă avea doar trei sau patru ani în fotografia respectivă, stilul său inconfundabil, care a devenit un staple pentru brand-ul eponim, îi definește până în ziua de astăzi viziunea. Colecția Toamnă/ Iarnă 2020 valorifică aceleași croiuri-semnătură ale lui Goddard: rochiile drapate, volanele, decolteurile drepte. Mai mult, întregul podium a fost o explozie de culoare, în stilul său caracteristic.

O surpriză a fost integrarea pe podium a menswear-ului, pentru întâia oară. Motivul? Goddard a declarat că iubitul său, muzicianul Tom Shickle „se plânge mereu că el nu are ce să poarte. Așa că i-am creat un costum”.

Molly Goddard Toamnă 2020

Shrimps

Shrimps este un brand popularizat de Instagram, la scară largă. Printre cele mai cunoscute piese lansate se numără mini-bags-urile din perle, un item must-have pentru orice influenceră de peste hotare.

Acum, pentru sezonul Toamnă/ Iarnă 2020, brand-ul a propus design-uri creative, nonconformiste, pe alocuri jucăușe. Culorile puternice au făcut legea, mai ales integrate fiind în combinații neașteptate. Hannah Weiland, directorul creativ al Shrimps, nu s-a limitat nici de data aceasta, alăturând texturi diametral opuse și nuanțe în aparență incompatibile. Cele două semnături ale brand-ului, respectiv imprimeul cu creveți desenați în miniatură și hainele colorate de blană, s-au regăsit, la rândul lor, pe podiumul Shrimps Autumn/ Winter 2020.

Shrimps Toamnă 2020