Fashion

Look-uri spectaculoase pentru Valentine’s Day, de pe podiumurile caselor de modă

ioana pana
February 9, 2020 07:00 AM

Cunoscută drept cea mai puternică forță de pe pământ, iubirea este peste tot… inclusiv pe podiumurile de modă! Designerii, asemenea cântăreților, poeților și tuturor artiștilor, au găsit adesea un izvor infinit de inspirație în iubire, iar acest lucru s-a reflectat invariabil în creațiile lor. Acum, în cinstea Valentine’s Day-ului ce se apropie cu pași repezi, să urmărim 10 look-uri construite în jurul motivului dragostei, de pe podiumurile celor mai reputate case de modă.

Pe aceeasi temaJacquemus Toamnă/Iarnă 2020 la Săptămâna Modei Masculine

Look-uri spectaculoase pentru Valentine’s Day, de pe podiumurile caselor de modă

Christian Lacroix Primăvară/ Vară 1988

Tematica Valentine’s Day-ului nu poate fi reliefată mai bine decât printr-un enorm buchet de trandafiri. Iar Christian Lacroix știe cel mai bine acest lucru.

Christian Lacroix Primăvară/ Vară 1988. Sursa foto: Instagram @crfashionbook

Courréges Toamnă/ Iarnă 1994

Iubirea este portocalie, în viziunea Courréges. Drept dovadă, cele două ansambluri-pereche portocalii, fiecare cu o jumătate de inimă argintie pe o parte, dragostea fiind întregită doar odată cu împreunarea celor două modele.

Courréges Toamnă/ Iarnă 1994. Sursa foto: Instagram @crfashionbook

Chanel Primăvară/ Vară 1996

Carla Bruni și Chanel, această combinație inspiră, independent de alți factori, iubire. Mai mult, în prezența unui ansamblu Chanel roz pudrat, din mătase, tip pijama și a iconicului sutien minuscul semnat de aceeași casă, rezultatul este fără îndoială, unul răvășitor.

Chanel Primăvară/ Vară 1996. Sursa foto: Hepta

Moschino Primăvară/ Vară 2015

Valentine’s Day este sinonim cu rozul, așadar podiumul Moschino Primăvară/ Vară 2015 în colaborare cu Barbie a fost o desfătare a iubirii, sub formă de haine.

Moschino Primăvară/ Vară 2015. Sursa foto: Hepta

Saint Laurent Toamnă/ Iarnă 2016

Nimic nu zice inspiră iubire mai mult decât o inimă roșie. Iar dacă este sub formă de blană, cu atât mai bine! Piesa teatrală este semnată Hedi Slimane, regăsindu-se în colecția Saint Laurent Autumn/ Winter 2016, fiind purtată ulterior de Rihanna și Kendall Jenner.

Saint Laurent Toamnă/ Iarnă 2016. Sursa foto: Instagram @kendalljenner

Christian Dior Primăvară/Vară 2018

Trademark-ul Mariei Grazia Chiuri este efortul său neobosit de a transmite mesaje feministe prin intermediul colecțiilor sale. Iar nici podiumul Spring/ Summer 2018 nu a făcut excepție. Piesele prezentate au fost imprimate cu desene, în principal inimioare roșii, realizate de Niki de Saint Phalle, o artistă cunoscută pentru sculpturile și picturile sale.

Christian Dior Primăvară/Vară 2018. Sursa foto: Instagram @dior

Rodarte Primăvară/ Vară 2019

Kate și Laura Mulleavy au reușit odată cu colecția Primăvară/ Vară 2019, să creeze un univers Rodarte romantic, feminin, look-urile fiind inspirate de moda anilor ‘80. Aici, rochia drapată cu imprimeul cu inimi roșii, alături de volanul de la mânecă și rujul roșu, nu este un look care doar exprimă dragoste, ci un look de care ne-am îndrăgostit!

Rodarte Primăvară/ Vară 2019. Sursa foto: Instagram @rodarte

Viktor & Rolf Primăvară/ Vară 2019

Colecția Viktor & Rolf Spring/ Summer 2019 a fost un adevărat fashion statement, fiind literalmente o „poveste pe care o spui prin intermediul hainelor”. De pe podium, distingem rochia din tulle roz, cu mâneci supradimensionate și cu o inimă brodată pe piept, pe care este imprimat mesajul „Get Mean”. O altă perspectivă asupra Valentine’s Day-ului.

Viktor & Rolf Primăvară/ Vară 2019. Sursa foto: Instagram @viktorandrolf

Saint Laurent Toamnă/ Iarnă 2019

Anthony Vaccarello este expert în arta decolteurilor, acesta optând să transmită subtil ideea de romanță printr-o rochie mini, neagră, din paiete, cu un decolteu în formă de inimă. Prezentată pe podiumul Autumn/ Winter 2019, piesa a fost purtată de către Zoe Kravitz în cadrul Met Gala 2019.

Saint Laurent Toamnă/ Iarnă 2019. Sursa foto: Instagram @anthonyvaccarello

Vivienne Westwoon Primăvară/ Vară 2020

Încheiem topul cu Bella Hadid într-o rochie de mireasă, semnată Vivienne Westwood, stilizată cu un touch à la Marie Antoinette, chiar din sezonul Primăvară/ Vară 2020. Bella a declarat că este posibil ca aceasta să fie chiar rochia pentru care va opta ea în ziua cea mare. Love is in the air! 

Vivienne Westwoon Primăvară/ Vară 2020. Sursa foto: Instagram @crfashionbook