Editor's choice

Looking for the summer - piesele în care e bine să investești vara aceasta

Mihail Tamba
May 4, 2018 19:18 PM

Cred că nu a fost nicicând mai greu să hotărăști care sunt piesele vestimentare de care ai nevoie pentru sezonul următor ca acum.

Pe aceeasi temaO selecție plină de nostalgii pentru o primăvară stylish

Pentru că, în 2018, ai mai multe destinații de shopping decât și-ar fi putut imagina cineva vreodată, iar când vine vorba despre trenduri, ei bine, nimeni nu mai poate trasa niște limite clare: fiecare designer propune un trend, fiecare brand vine cu o abordare care se vrea fresh și new.

Cu toate acestea, putem spune care sunt piesele care s-au remarcat cel mai mult și merită să investești în ele. Iată ce cred eu că ar trebui să ai în garderobă pentru vara lui 2018:

 

www.farfetch.com
Jachetă Ann Demeulemeester, 960 euro.

Jacheta Ann Demeulemeester

Vara nu este tocmai un anotimp care să îți permită să te joci cu materiale, texturi și layere. Pentru a putea face asta, trebuie să alegi țesături naturale, ușoare, în care să nu te sufoci. Jacheta propusă de Ann Demeulemeester e fix piesa de care ai nevoie, care impresionează și prin tiparul clasic, dar cool, și prin formă și croi. Se potrivește în zeci de combinații, de la jeanși la pantaloni tip țigaretă și de la fuste drepte, lungi, la cele mini. Depinde doar de tine cum alegi să o porți!

 

www.net-a-porter.com
Fustă Jacquemus, 810 euro.

Fusta Jacquemus

E greu să poți da un twist unei fuste, iar ea să rămână, în același timp, clasică. Jacquemus, însă, reușește. Modelul pe care l-am ales din colecția lui va putea fi purtat și peste 30 de ani, atât la o plimbare pe plajă, cât și la un brunch cu prietenele. Și dacă gândești că e o piesă care nu poate fi inclusă în prea multe outfit-uri, imaginează-ți cum ar arăta cu o bustieră croșetată, o maletă neagră, pe gât, sau o cămașă albă, masculină, înnodată în talie.

 

www.stradivarius.com
Geantă Stradivarius, 59,90 lei.

Geanta Stradivarius

Am mai vorbit despre plasticul transparent ca una dintre tendințele majore ale acestui sezon. Motivul pentru care îți recomand această geantă și nu alta, mai scumpă, este foarte simplu: nu poți investi 500 de  euro într-un accesoriu din plastic. Cu toate acestea, trebuie să recunosc că ideea de transparențe mi separe foarte hot, mai ales că poți încadra acest tip de geantă în orice ținută pentru zi. Poartă în ea un clutch cu accente prețioase sau chiar o pereche de sandale aurii, înnoadă-i de barete o eșarfă din mătase multicoloră, strecoară-ți în ea cartea preferată, și pregătește-te să întorci toarte privirile pe stradă.

 

www.mytheresa.com
Ochelari de soare Fendi, 320 euro.

Ochelarii de soare Fendi

Și în materie de ochelari s-au scos cam toate modelele posibile. Eu ți-i recomand pe cei de la Fendi pentru că îmi place în mod deosebit forma lor octogonală. Și, de asemenea, lentila cu efect de oglindă mi se pare un accent foarte hot, poate chiar incitant, pentru că ceilalți, căutând să te privească în ochi, își vor vedea propria lor reflexie.

 

www.net-a-porter.com
Sandale Marco de Vicenzo, 1155 euro.

Sandalele Marco de Vicenzo

Încă nu m-am hotărât dacă sunt niște încălțări pe care o să le poți purta mai mult timp, dar știu sigur că ar scoate din anonimat orice pereche de jeanși ultra-uzați. Și cred că ăsta e un motiv îndeajuns de bun încât să merite achiziția.

 

www.sephora.ro
Parfumul Flower by Kenzo, 394 lei.

Parfumul Flower by Kenzo

Foarte rar ni se mai întâmplă să remarcăm o persoană pe stradă. Răspundem la mail-uri în timp ce așteptăm metroul, încercăm să cuprindem cu privirea tot ce este într-o vitrină fără să ne oprim în fața ei, ne facem și refacem schițe de proiecte personale sau profesionale, mental, în timp ce comandăm o cafea. Sau, pur și simplu, ascultăm melodia preferată în căști. Suntem grăbiți, și în graba noastră trecem fără să mai observăm oameni, locuri, lucruri. Singurele care ne mai pot face să ne oprim sau să întoarcem capul sunt mirosurile sau zgomotele. Și cum nu cred că îți dorești să fii remarcată pentru chestiuni ce țin de sonoritate, poți alege acest parfum care să-ți asigure o prezență remarcabilă. Pentru că notele lui de trandafir bulgăresc și violete sigur vor trezi amintiri plăcute celor din jurul tău. Sau – cine știe? – poate tu vei fi prima amintire cu care vor asocia acest miros.

Pe data viitoare!