Loulou de la Falaise - muza lui Yves Saint Laurent! Povestea fabuloasă a vieții ei

alexandra dutu
May 3, 2018
May 3, 2018

Loulou de la Falaise este femeia care timp de 30 de ani l-a inspirat pe celebrul designer Yves Saint Laurent. Povestea de viață a muzei designerului a fost făcută publică într-o nouă carte, lansată de curând, și în care este dezvăluit cum Falaise a devenit mâna-dreaptă a lui Laurent și l-a ajutat ca desenele lui să fie din ce în ce mai stilate.

Loulou de la Falaise este descrisă pe Wikipedia ca fiind ”fashion muse”.

”Pentru mine, o muză vine cu prăjituri, conversații și trebuie să fie terifiant de deșteaptă. Nu cred că este cineva care să muncească așa cum am făcut-o eu”, spunea Loulou de la Falaise, potrivit theguardian.com.

În noua carte a lui Christopher Petkanas – ”Loulou & Yves”, autorul precizează că De la Falaise a fost alături de Yves Saint Laurent timp de 30 de ani. Cei doi au început să muncească împreună în 1972.

”A fost foarte vag atunci când mi-a spus despre ce era job-ul meu. Nu a precizat ce urma să fac. Yves avea un incredibil simț al culorilor, însă avea nevoie de mine ca să-l scot din sistem”, își amintește De la Falaise.

Loulou de la Falaise era cea care testa produsele, care încerca ideile – uneori literar – și împreună cu care celebrul designer se sfătuia mereu: ”Era șarmantă, poetică, excesivă, extravagantă și elegantă – toate într-una. Făceam lucrurile să explodeze. Lucrurile erau pur și simplu incredibile”, mărturisea Yves Saint Laurent.

Stilul lui Loulou de la Falaise este legendar. Eșarfele și turbanele au devenit ”semnătura” ei, din ziua nunții ei cu Thadée Klossowski , în 1977, când a purtat un turban alb cu o rochie roșu-coral.

Share