Fashion

LVMH, afectat de pandemia de coronavirus! Cu cât au scăzut veniturile casei de modă de lux

andreea voicu
April 10, 2020 23:30 PM

Cel mai mare grup mondial de produse de lux, LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), a anunțat recent că veniturile din această primăvară vor fi reduse cu aproximativ 20%, comparativ cu anul trecut. Totul se datorează pandemiei de coronavirus.

Pe aceeasi temaCEO-ul Kering, François-Henri Pinault, despre succesului conglomeratului în China și despre noile generații de cumpărători

LVMH, afectat de pandemia de coronavirus! Cu cât au scăzut veniturile casei de modă de lux

Conducerea brandului de lux a dezvăluit faptul că, în această perioadă, casa de modă va menține o strategie axată pe păstrarea valorii mărcilor sale.

Grupul din Paris, care deține mărcile Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy, Celine și Tiffany & Co., a anunțat că măsurile luate de autorități pentru combaterea pandemiei COVID-19 au dus la închiderea locurilor de producție și a magazinelor din mai multe țări, ceea ce va avea un impact nu tocmai favorabil asupra veniturilor LVMH. Momentan, nu se știe data exactă când se vor redeschide magazinele fizice.

Mai mult de atât, LVMH a preconizat o scădere de 10 și 20% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, CEO-ul Kering, François-Henri Pinault, a mărturisit că angajații grupului de lux LVMH nu vor avea de suferit din cauza crizei declanșată de coronavirus.

Ambele companii de lux franceze LVMH și Kering, conduse de Bernard Arnault și François-Henri Pinault, doi dintre cei mai bogați bărbați din lume, au anunțat că vor folosi asistența financiară guvernamentală oferită întreprinderilor în timpul pandemiei.

‘Veniturile consolidate pentru primul trimestru al anului 2020, care s-a încheiat la 31 martie, vor fi în scădere cu între 13% și 20% în termeni raportați  față de primul trimestru al anului 2019’, a declarat conducerea conglomeratului Kering.

Sursa: thefashionlaw.com