Fashion

LVMH nu renunţă la modelele sub 18 ani, după decizia luată de brandul Kering

andreea voicu
May 19, 2019 16:17 PM

În urmă cu câteva zile, casa de modă Kering a anunţat că nu va mai lucra cu modele minore. Această acţiune s-a resfrâns şi asupra altor branduri mari, precum Gucci, Balenciaga și Alexander McQueen, care au decis să nu mai angajeze modelele care nu au împlinit 18 ani. 

Toţi tinerii care sunt minori nu vor mai putea să reprezinte mărcile deţinute de grupul francez de lux Kering, din anul 2020. Noua politică a casei de modă se va aplica pentru prezentările de modă, şedinţele foto şi campaniile publicitare. François-Henri Pinault a mărturisit că scopul principal al iniţiativei este să convingă şi alte case de modă să adopte această decizie. 

LVMH nu renunţă la modelele sub 18 ani, după decizia luată de brandul Kering

„Avem responsabilitatea de a prezenta cele mai bune practici posibile în sectorul de lux și sperăm să creăm o mișcare care să îi încurajeze pe ceilalți să ne urmeze exemplul”, a declarat François-Henri Pinault, președintele și CEO-ul companiei Kering, într-un comunicat de presă. 

În ciuda acestor schimbări radicale, principalul rival al lui Kering, LVMH, care deţine firmele Louis Vuitton, Fendi sau Givenchy, a anunţat că nu se va alătura acestei campaniei iniţiată de conglomeratul Kering. 

‘Nu vom mai urma exemplul. Rămânem fermi în poziţia noastră’, a precizat Antoine Arnault, şeful LVMH, făcând referire la o carte introdusă în parteneriat Kering, în 2017. „Cartea privind binele modelelor’ prevedea ca marile case de modă să nu lucreze cu modele sub vârsta de 16 ani.

‘Să nu ne înşelăm. Nu pentru că un grup le interzice acestor modele să nu mai lucreze. Dimpotrivă, le oferim un mediu protejat, așadar sunt total împotriva acestei interdicții asupra modelelor cu vârsta sub 18 ani’, a mai adăugat Antoine Arnault. 

La vremea respectivă, Kering şi LVMH au publicat un document în care stabileau reguli legate de modelele lor. Atunci, vârsta minimă de lucru fusese stabilită la 16 ani. Acele schimbări au fost introduse cu doar o lună înainte ca Vlada Dzyuba, model rus în vârstă de 14 ani, să moară brusc în timpul unei prezentări de modă în China. Decesul ei din octombrie 2017 a generat o serie de critici referitoare la condiţiile de lucru în care minorele sunt supuse.

Sursa: fashionweekdaily.com.