Beauty

Machiaj de Halloween pentru fete. Idei inspirate de la vedete

A. S.
October 3, 2019 17:47 PM

Un machiaj de Halloween pentru fete poate fi unul profesionist, însă, ținând cont de câteva trucuri, poți obține cele mai bizare efecte chiar la tine acasă.

Halloweenul este o sărbătoare care a fost importată și în România de câțiva ani buni, iar tradițiile legate de ea au fost, încet-încet, preluate. Ținuta de Halloween nu este niciodată completă fără un machiaj corespunzător.

Machiaj Halloween fete. Foto Leona Lewis
Machiaj Halloween fete. Leona Lewis

Trucuri pentru un machiaj de Halloween pentru fete

Pentru un machiaj de Halloween nu vă trebuie altceva decât ceea ce folosiți în normal. Este foarte important însă felul cum îți folosești trusa zilnică de machiaj, pentru a da un aer scary. Totuși, un machiaj de Halloween nu trebuie neapărat să fie unul înspăimântător, ci trebuie să fii inspirată ca să creezi cu ajutorul culorilor un personaj bine conturat.

Laura Murano purtand un machiaj de Halloween
Machiaj de Hallowen pentru fete. Laura Murano
  • Machiaj Halloween fete. Vampir

Un machiaj simplu care poate fi purtat de oricine în noaptea de Halloween este cel inspirat de vampiri. Pentru acesta, se realizează un smokey eye negru cât mai  dramatic, coborând destul de jos cu estomparea pleoapei inferioare, pentru a da impresia de cearcăne.

Victoria Justice purtand un machiaj de Halloween pentru fete
Machiaj de Halloween pentru fete. Victoria Justice
  • Machiaj Halloween fete. Față palidă

Pentru un aspect palid, folosiţi un fond de ten deschis la culoare sau, dacă nu aveți așa ceva, puteți folosi anticearcănul. Pentru ochi, jucaţi-vă cu nuanţele tari şi întunecate. Negrul este vedeta machiajului de Halloween, atât pentru fete, cât și pentru bărbați.

  • Buze de vrăjitoare

Pentru buze de vrăjitoare, folosiţi rujuri în nuanţe bordo închis sau portocaliu.

  • Machiaj de Halloween fete cu vânătăi

Amestecă fard roșu și mov și apoi apilcă pe zona dorită

  • Machiaj cu barbă 

Chiar dacă nu este nimic feminim în a avea o barbă, de Halloween poți face o excpeție. Folosește peria de la mascara ca să îți desenezi barba unui bărbat, iar cel mai bine este să combini mascara neagră și maro pentru un efect realistic

  • Machiaj Halloween fete. Buze de gheișă

Acoperă-ți buzele cu un strat de fond de ten peste care adaugi pudră translucidă. Apoi, desenează buzele cu ruj roșu, în stilul celor de gheișă.

  • Machiaj Halloween fete. Strungăreață sau dinți lipsă

Curăță dinții foarte bine și usucu-i, apoi aplică creion de ochi negru sau unul rezistent la apă

Halloween 2019, prețuri pentru un machiaj în România

Dacă nu vrei totuși să realizezi singură un machiaj de Halloween, poți face o programare la un salon profesionist. Prețurile unui machiaj de Halloween pentru fete depind de complexitatea modelului ales. Astfel, un machiaj mai simplu, care implică doar desenarea anumitor detalii, poate începe de la 100 de lei. Totuși unul mai complex, cum este machiajul ce creează iluzii optice sai care  necesită și folosirea unor materiale speciale, cum ar fi latexul sau sânge fals, poate depăși 400 de lei, întrucât necesită și un timp mai îndelungat de realizare.

În 2019, pe data de 31 octombrie,  este celebrat Halloween-ul sau Sărbătoarea Tuturor Sfinților. Există multe tradiții și superstiții de Halloween, însă, în ultima perioadă, sărbătoarea de Halloween este mai degrabă una a divertismentului și are tot mai puțin legătură cu semnificația inițială. Românii  au împrumutat oarecum sărbătoarea de Halloween, dar nu respectă întocmai tradiţiile originale. În preajma zilei de Halloween întâlnim şi în România, prin magazine, obiectele specifice  cum ar fi măşti, costumaţii, afişe, celebrii dovleci, etc.  Pe lângă ținute de Halloween, se pune accent, în ultima perioadă, și pe machiajul de Halloween, mai ales cel pentru fete.

Citește și: MACHIAJ ÎN FUNCȚIE DE CULOAREA OCHILOR