Beauty

Machiaj de seară pentru 2019. Tendințe si idei inspirate

A. S.
November 22, 2019 12:07 PM

În 2019, tendințele în machiaj de seară au fost unele ce au promovat cât mai mult ideea de natural, punând accent pe frumusețea naturală și atuurile fiecărei persoane în parte.

În 2019, fie că vorbim despre machiaj de seară sau machiaj de zi, s-a mers mai degrabă pe ideea de machiaj invizibil și pe sublinierea trăsturilor feței și ochilor.

Trenduri în machiajul de seară, în 2019

Machiajul de seară cu efect cât mai natural a dominat tendințele în materie de frumusețe pentru 2019. În acest an, fondul de ten cu acoperire mare a fost înlocuit de cel cu acoperire semi-transparentă. Se pune accent pe detaliile care ne fac unici, iar dacă ai pistrui, acum este momentul perfect să-i pui în valoare. Este un trend inspirat de celebrități, printre care și Meghan Markle, Ducesa de Sussex, care poartă de obicei un machiaj cât mai natural.

Citește și: MACHIAJ NATURAL CA AL LUI MEGHAN MARKLE! CUM ÎL POȚI OBȚINE ACASĂ

În acest an, accentul a fost pus  e machiajul ochilor. Dar în locul fardului de pleoape cu aspect de gel, care a fost în trend anul trecut, am văzut tot mai mult farduri mate, în culori puternice, saturate. Un astfel de look se potrivește perfect cu machiajul de seară natural 2019.

De asemenea, fardul de pleoape de culoarea nisipului e o nuanța neutră, subestimată, care îți va face însă ochii să pară mai puțin roșii, iar galbenul poate o să te surprindă puțin dar poate face albul ochiului să fie mai alb. Dacă ai ochii albaștri, încearcă tonuri deschise că de lămâie, iar pentru ochi negri, încearcă tonuri de culoarea gălbenușului sau a cremei de zahăr ars. Aplică aceste nuanțe pe întreagă pleoapă cu o pensula pentru fard de pleoape!

Nuanțe potrivite pentru ochii verzi 

Pentru ochii verzi încercați să combinați nuanțele de verde închis și maro ciocolată cu nuanțele de alamă sau chiar aurii și privirea de felină este garantată. Culoarea ochilor va fi accentuată cu un machiaj monocromatic în nuanțe măslinii pentru un machiaj de zi. Nuanțe cum ar fi smaraldul, piersicul,toată gamă de maroniu, gri închis, violet va vor evidenția culoarea ochilor. De evitat negru, argintiu, roz , albastru. Pentru un efect mai glamour pentru machiajul de seară se recomandă tonuri aurii.

Nuanțe potrivite pentru ochii albaștri

Cele mai bune nuanțe de fard de pleoape pentru ochii albaștri sunt: kaki închis, maroniu, auriu, bronz, nisipiu, roz , argintiu, lavandă, negru. Nuanța fină și delicată a ochilor căprui va fi accentuată cu farduri mov, verde, căprui, bronz. În general fardul de pleoape se lasă mai închis spre marginea pleoapei, estompându-se progresiv spre spancene.

Nuanțe potrivite pentru ochii căprui

Cu ochii căprui închis se potrivesc tonurile de mov, verde și gri, în timp ce pentru ochii căprui deschis se pot folosi versiunile strălucitoare ale auriului și ale verdelui, dar și maronul. Eyeliner-ul recomandat în machiajul ochilor căprui, pentru că fără eyeliner machiajul parcă nu este finalizat, este cel negru, alb, maron, bleumarin, verde sau mov. Pentru un look natural, conturează cu un eyeliner maron, bej sau alb, acesta având și rolul de a mări ochii.

Citește și: CUM ARATĂ MODELELE VICTORIA’S SECRET FĂRĂ MACHIAJ