Beauty

Machiaj simplu pentru ochi albaștri! Culori care îi pun în evidență

adelina.duinea
January 31, 2019 17:30 PM

Deseori ești pe fugă și-ți dorești să obții un machiaj luminos și reușit în doar 5 minute. Nu este imposibil! Întâi de toate, însă, analizează-ți îndeaproape trăsăturile fizice: nuanța tenului, forma ochilor, culoarea lor, etc. Nu este nevoie să fii specialist pentru a crea un look chic și elegant, care să reziste întreaga zi. Cu produsele adecvate și cu minimum de cunoștințe, tenul tău poate arăta impecabil. Iată cum poți obține un machiaj simplu pentru ochi albaștri!

Machiaj simplu pentru ochi albaștri!

Machiaj simplu de zi pentru ochi albaștri

Indiferent de nuanța sau mărimea ochilor, baza unui machiaj simplu este aceeași. Începe prin a aplica o cremă hidratantă sau un ulei (ambele în cantități mici, apoi asigură-te că intră complet în piele). Următorul pas este opțional. Folosește un primer pentru a-ți umple porii și pentru a te asigura că machiajul va rezista întreaga zi. Ales greșit, primerul îți poate „ruina” munca, așa că mare atenție când îl alegi.

În continuare, optează pentru un fond de ten cu acoperire mică spre medie, lichid sau stick, pe care îl poți aplica fie cu un burețel, fie cu o pensulă. Fixează machiajul cu o pudră translucidă. „Încălzește-ți” obrajii cu un bronzer într-o culoare care să-și complimenteze nuanța tenului și cu un blush peachy. Aplică un iluminator și baza este gata!

Citește și: Trenduri în machiaj 2019! Cele mai cool idei

Acum, la modă sunt lookurile cât mai naturale. Maroul, auriul și piersica îți vor garanta un aer fresh și glowy. Dacă ești o fire mai îndrăzneață, poți opta oricând și pentru un gloss pe pleoape. Deși trendul a început în 2018, cu siguranță nu-și va pierde nici anul acesta din popularitate.

Orange pop ?@delia #colorblock #fashionmakeup #monochromatic

A post shared by Vilău (@andreeavilau) on

Totodată, spectaculoase sunt și eyelinerele colorate sau cele cu sclipici, într-adevăr, mai puțin „adecvate unui machiaj de zi”. Nici cel negru n-ar fi o idee rea, însă alege un model mai inedit pentru acel efect wow.

Eyeliner și rimel: negru, albastru sau gri.

Machiaj simplu pentru ochi albaștri și păr șaten

Rare sunt produsele de make-up care nu avantajează persoanele cu ochi albaștri. Cu excepția roșcatelor, principiul se aplică indiferent de culoarea părului. Brunetă, blondă sau șatenă, machiajul în nuanțe ciocolatii, roz sau roșiatice, lila sau piersică întotdeauna vi se va potrivit. Aici depinde, în fond, de preferințele fiecăruia.

Monochromatic makeup ✨ #gorgiesofemauta #makeup #makeupartist #girl #blueeyes #luminous #glowing #dollmakeup

A post shared by Ema Uta (@emauta) on

Citește și: Machiaj pentru ochi verzi

Machiaj simplu pentru ochi albaștri 2019 – culori la modă

Culorile cele mai potrivite pentru ochii albaștri sunt: griul, turcoazul, maroul, pământiul, lavanda, indigoul și piersica.

Rozurile reci, mate, dar și sidefate, argintiul și auriul sunt culori care evidențiază foarte bine irisul tău. În ceea ce privește degradeul de albastru, un smokey eyes pornind de la bleu nu este indicat pentru că acesta nu va face decât să estompeze nuanța naturală a ochilor tăi.

Citește și: Machiaj pentru ochi căprui

Combinații sugerate: argintiu pe arcadă și lavandă pe pleoapa mobilă, maro și auriu, piersică și pământiu, indigo și negru, roz și gri, albastru și portocaliu (pentru cele mai curajoase).