Fashion

Maison Margiela SS21: la limita dintre modă și magie

iulia.statie
October 13, 2020 15:29 PM

Când John Galliano s-a referit la magie înainte de a își dezvălui colecția, nimeni nu știa cât de departe va merge designerul.

Pe aceeasi temaCéline Dion a răspuns criticilor aduse siluetei sale: „Lăsați-mă în pace”

Maison Margiela SS21

Printr-un film extrem de creativ, creatorul de modă le-a permis spectatorilor să se bucure de munca desfășurată în ateliere, iar prezentarea virtuală a conținut mai multe imagini din întâlnirile de Zoom, filmulețe făcute după redeschiderea Maison Margiela din pandemie, iar în ultima parte, viziunea designerului pentru colecția de primvară/vară 2021. Galliano și Nick Knight, cel ce l-a ajutat, au creat cu siguranță un film ce a confirmat adevărata putere pe care moda o are, de a trezi emoții și a transforma oameni.

Prezentat în ultima zi de la Paris Fashion Week, videoclip-ul se învârte în jurul dependenței pe care o persoană o are față de alta. „Maison Margiela interpretează acest concept prin intermediul tango-ului. Viguros și intens, dansul este cathartic: eliberând spiritul vechiului, inspiră pofta de a merge mai departe. Obligă acceptarea; anunță noi începuturi; solicită schimbarea.”, aflăm dintr-un comunicat de presă.

Colecția a fost modelată pe dansatori și inspirată din această artă a dansului, dacă stăm să observăm paleta de culori ce se axează pe roșu și negru, dar și gențile de seară cu mărgele în stilul anilor 1960 și pantofii cu toc perfect pentru acest dans.

Mai mult, hainele sunt create pentru libertate de mișcare, jachetele fiind deschise, iar rochiile cu tulle sunt create printr-o anumită tehnică pentru a oferi un aspect de drapaj umed. Rezultatele fascinează, confirmând că Galliano este un adevărat geniu, uneori, ce devine nostalgic nu doar în procesul de creație, ci și pentru modul în care piesele sunt purtate, ceea ce a vrut să demonstreze din nou în colecția sa.

Toată măiestria prin care a fost creat videoclip-ul amintește de spectacolele glorioase pe care creatorul le punea în scenă la mijlocul anilor 90’, totul fiind atât de uluitor, încât sentimentul de suferință este trezit în urmăritor pentru faptul că hainele nu sunt văzute în persoană.

Totuși, de unde ideea de tango? Galliano a mers cu ani în urmă în Buenos Aires pentru a învăța despre acest dans într-un oraș mic, unde a întâlnit oameni fascinanți și case în culori vii, însă, fotografiile nu au fost permise acolo, dar, amintirile și-au pus amprenta asupra creatorului de modă.