Living

Marrakech: ce e musai să iei cu tine pentru un city-break de vis!

Stefana Macovei
April 21, 2018 17:24 PM

Oh, Marrakech, o oază a culorii, probabil cel mai viu oraș din câte am văzut. Serios, un search pe Google este suficient pentru a-ți da seama de acest lucru. Dar nu e suficient. Trebuie să îl vezi măcar o dată în viață live, fiindcă nu sunt multe locuri în lumea asta, unde culorile au niște nuanțe ireale.

Luna trecută s-a întors o prietenă apropiată dintr-un city-break în orașul marocan, Marrakech. Mă uitam prin pozele ei și am întrebat-o ce filtru a folosit pentru fotografia la peretele albastru. Mi-a spus senină: „Nu, nu e filtru. Astea sunt culorile de acolo. Parcă ești într-un vis al Photoshop-ului, însă e totul real!” Nu mi-a venit să cred. Fapt pentru care m-am grăbit să-mi rezerv bilet, căci nu se putea să ratez așa ceva.

Fiind o țară predominant musulmană, am ales să fac un reasearch riguros despre ce să împachetez pentru un city-break la Marrakech, întrucât mi se apropie plecarea. Află că, fiind un oraș extrem de turistic, regulile nu sunt atât de stricte ca în Orientul Mijlociu. Totuși, nu poți nici să te afișezi ca pe faleză în Costinești. Cel mai bine e să alegi haine care să-ți lase corpul să respire, sandale confortabile și genți încăpătoare.

Cum spuneam, Marrakech-ul e un oraș colorat. Așa că intră în atmosferă și lasă-ți garderoba alb-negru acasă, fiindcă merită să te pierzi în decorul absolut fascinant. Dacă alegi perioada de primăvară târzie sau început de vară, nu trebuie să-ți faci prea multe griji de vreme rea. Prietena mea a vut un trenci la ea fiindcă s-a dus în martie, însă pentru lunile mai-iunie nu mai e cazul.

Mă uit la vreme în timp ce scriu aceste rânduri și îmi arată între 20 și 25 de grade Celsius. Însă, trebuie să ai în vedere și faptul că umiditatea e mai ridicată ca la noi. Așa că, dacă ți-ai planificat sau te-am inspirat să-ți planifici o vacanță în perioada ce urmează în Marrakech, aruncă un ochi peste galeria foto și vezi ce nu trebuie să-ți lipsească din bagaj pentru o escapadă de vis!

P.S. Nu uita să te hidratezi!

Foto: Branduri