Beauty

Mască de față cu miere! Top 5 cele mai eficiente rețete

adelina.duinea
January 17, 2019 16:37 PM

Mierea este unul dintre cele mai folosite ingrediente în prepararea măștilor cosmetice atât pentru ten, cât și pentru păr. Orice femeie își dorește o piele netedă, elastică și luminoasă. Produsele cosmetice de calitate pot fi destul de costisitoare uneori, de aceea te provocăm să-ți realizezi singură măștile de față. Iată 5 rețete pentru o mască de față cu miere care îți va face pielea să strălucească:

Mască de față cu miere pentru coșuri

Ingrediente:

  1. 3 lingurițe de miere naturală;
  2. ½ linguriță pulbere de scorțișoară;
  3. 1 lingură de lămâie.

Mod de preparare și aplicare:

Amestecă mierea cu scorțișoara și aplică produsul rezultat pe față. Lasă-l să acționeze timp de 10-15 minute. Proprietățile antibacteriene ale mierii și ale scorțișoarei sunt benefice mai ales tenului acneic. Atenție! Scorțișoara poate fi iritantă în cazul în care pielea ta este foarte sensibilă. Testează-ți pielea, aplicând amestecul pe o suprafață mică de piele, de preferat lângă ureche, sau chiar pe dosul mâinii.

Citește și: Ce unghii se poartă în 2019! Ține pasul cu tendințele

Mască de față cu miere și bicarbonat

Ingrediente:

  1. 2 linguri miere naturală;
  2. 1 lingură de bicarbonat de sodiu;
  3. 1 linguriță de lămâie.

Mod de preparare și aplicare:

Amestecă ingredientele bine și curăță atent tenul. Clătește-ți pielea cu apă călduță și aplică masca pe pielea udă. Masează ușor cu mișcări circulare, insistând mai ales asupra zonelor uscate, cum ar fi fruntea sau zonele de la baza nasului. Clătește-te bine cu apă călduță. În afară de proprietățile deja cunoscute ale mierii, în combinație cu bicarbonatul de sodiu, masca devine un exfoliant delicat. Acesta înlătură celulele moarte, permițând regenerearea celulelor pentru un aspect revigorat.

Mască de față cu miere și cafea

Ingrediente:

  1. 2 linguri de miere;
  2. 1 lingură și jumătate de cafea măcinată;
  3. 1 linguriță de ulei de măsline.

Mod de preparare și aplicare:

Pentru o piele fină și exfoliată, folosește o mască ce are ca ingrediente cafeaua și mierea. Pune ingredientele într-un vas și amestecă-le bine. Întinde compoziția pe ten și masează. Las-o să acționeze până când se usucă, apoi curăță tenul cu apă călduță.

Citește și: Culori de păr la modă în 2019! Iată sugestiile noastre

Mască de față cu miere și lapte

Ingrediente:

  1. 1 lingură de iaurt simplu și neîndulcit sau două linguri de lapte;
  2. 1 lingură de miere neprocesată și nerafinată.

Mod de preparare și aplicare:

Pune într-un bol mierea și laptele. Mixează două minute, apoi aplică masca pe ten. După 15 minute, clătește cu apă călduță din abundență. Masca cu miere și lapte oferă strălucire tenului. Aceasta conține antioxidanți și sjută la reîmprospătarea tenului. Iernile pot fi deosebit de dure pentru buze. Aplicarea unei combinații obținută din miere și lapte hrănește buzele rapid și eficient.

Printre beneficiile acestei combinații de ingrediente se numără și eliminarea cicatricilor. Pentru rezultate rapide, trebuie să urmezi procedeul zilnic.

Mască de față cu miere și ulei de cocos

Ingrediente: 

  1. 1 lingură miere de naturală;
  2. 2 linguri de ulei de jojoba sau ulei de cocos.

Mod de preparare și aplicare:

Amestecă ingredientele și aplică masca pe pielea curată și uscată. Masează ușor cu mișcări circulare, evitând zona ochilor. Lasă masca să acționeze 10 minute, apoi clătește cu apă călduță. Enzimele din mierea naturală curata pielea și păstrează porii curați. În plus, proprietățile mierii și uleiului de cocos previn acumularea de bacterii în pori. Totodată, păstrează un echilibru al grăsimilor, împiedicând astfel apariția coșurilor.

Citește și: Trendurile anului 2019 în machiaj

Sursă: www.qbebe.ro ; www.clickpentrufemei.ro