Beauty

Mască de față cu ou pentru un ten luminos, fără puncte negre

A. S.
October 8, 2019 14:08 PM

Mască de față cu ou se poate obține cu ușurință acasă, iar efectele sunt vizbile imediat. Masca de față cu ou poate fi adaptată fiecărui tip de ten.

Oul este foarte bogat în vitamine și proteine și are un conținut bogat de lecitină, substanță cunoscuă drept un emolient natural al pielii. În funcție de ingredientele cu care este combinat, oul poate fi un remediu atât pentru punctele negre și coșuri, dar poate și hidrata și lumina tenul.

Foarte eficiente și ușor de preparat, măștile cu ou sunt potrivite pentru toate tipurile de ten.

Mască de față cu ou pentru puncte negre și coșuri

Albușul de ou poate face minuni. Măștile de față cu albuș de ou sunt benefice pentru femeile care vor să scape rapid de supărătoarele puncte negre și să ofere pielii feței un aspect suplu și mătăsos.

Masca cu albuș de ou este foarte utilă persoanelor cu ten gras, dar poate fi folosită pentru toate tipurile de ten, că masca purificatoare. Separă albușul și amestecă-l până se transformă într-o spumă. Apoi aplică un strat subțire și lasă-l să acționeze timp de 15 minute. Îndepărtează masca în momentul în care simți că începe să te strângă. Albușul de ou o să-ți lumineze fața,  va scoate o parte din punctele negre, va strânge porii și va atenua acneea și coșurile.

Mască de față cu ou și ulei de măsline

În combinație cu uleiul de măsline, masca de față cu ou este ideală pentru un ten deshidratat și obosit. Adaugă o linguriță cu ulei de măsline în gălbenuș. Efectul de hrănire și catifelare este amplificat mult. Masca este indicată tenurilor uscate și foarte uscate. Se amestecă ingredientele până se obține consistența unei paste, se aplică pe față și se lasă să acționeze 20-30 de minute. Apoi se clătește cu apă călduță.

Și combinația dintre gălbenușul de ou și miere este binefactoare, fiind utilă tenurilor sensibile și deshidratate. Un ten gras, cu tendințe seboreice se va calmă și va arată foarte bine după ce vei aplică o masca de albuș de ou în care ai adăugat câteva picături de lămâie.

Citește și: LĂMÂIA PENTRU TEN. BENEFICIILE SUCULUI DE LĂMÂIE PENTRU FAȚĂ 

femeie aplicand pe fata masca de fata cu ou
Masca de fata cu ou, eficienta si impotriva ridurilor

Mască de față cu ou și bicarbonat

Amestecă o lingurită de bicarbonat de sodiu, care face minuni pentru ten, cu o linguriță de ulei de cocos și un gălbenuș de ou. Masează-te bine pe față cu compoziția obținută. Dacă ai tenul foarte gras, încearcă să îți prepari o mască de exfoliere doar din bicarbonat de sodiu și apă. Folosește această mască de exfoliere o dată pe săptămană și tenul tău va fi mai strălucitor și curat.

Mască de față cu ou și banane

Masca de față cu ou, banane, miere și fulgi de ovăz este o adevărată minune pentru tenul sensibil. Pentru această rețetă, vei avea nevoie de 1/2 banana pasată până devine piure, 1/4 cană de fulgi de ovăz fierți în lapte, 1 ou și 1/2 lingură de miere. Într-un bol, se amestecă împreună toate ingredientele. Se masează compoziția pe față, printr-o mișcare lentă, circulară, și se lasă să acționeze timp de 15 minute. Se clătește apa cu față călduță și se tamponează cu un prosop moale.