Beauty

Mască de față pentru coșuri. Cele mai eficiente tratamente

A. S.
November 18, 2019 15:45 PM

Coșurile sunt inestetice și chiar dureroase câteodată. Cu o mască de față pentru coșuri făcută acasă poți scăpa, de multe ori, destul de repede de această problemă. Iată câteva soluții la îndemână

Acneea, coșurile și punctele negre sunt unele dintre cele mai frecvente probleme ale tenului. Masca de față pentru coșuri făcută acasă poate fi un tratament eficient în foarte multe cazuri. Totuși, atunci când problemele se agravează sau curățarea eficientă, hidratarea și masca făcută acasă nu funcționează, este bine să consulți dermatologul, pentru că poate fi nevoie de un tratament adecvat.

Înainte de aplicarea oricărei măști pentru coșuri este recomandat să îți pregătești foarte bine tenul, pentru a beneficia de rezultate vizibile în scurt timp.  Poți folosi un prosop de mici dimensiuni pe care să îl înmoi într-un bol cu apă fierbinte sau chiar în infuzie de ceai de salvie. Tamponezi zonele afectate de coșuri pentru câteva minute, până în momentul în care vei observa porii deschiși.

Mască de față pentru coșuri făcută acasă. Mască cu aspirină

Pentru început este indicat să îți cureți în totalitate tenul și să îl usuci. Ai nevoie de trei pastile de aspirină, o lingură de miere și o linguriță de apă. Pui într-un bol aspirina zdrobită și o amesteci cu apă până în momentul în care este perfect dizolvată, după care adaugi mierea. Pasta obținută o aplici pe față și o lași să acționeze pentru 20 de minute, după care o îndepărtezi cu apă călduță.

Mască pentru coșuri cu bicarbonat

Pentru a face aceasta mască ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu şi apă. Amestecă una sau două linguriţe într-o ceaşcă de apă şi aplică masca pe faţă. Lasă să acţioneze 10-20 de minute, după care clăteşte cu apă caldă din abundenţă.  Această mască nu este indicată însă foarte des și nici atunci când ai tenul foarte uscat și sensibil.

Citește și: MĂȘTI DE FAȚĂ NATURALE CARE ÎȚI VOR FACE TENUL SĂ STRĂLUCEASCĂ

Mască pentru coșuri și puncte negre

Masca de față cu albuș de ou este un remediu natural și te ajută să scapi de punctele negre. Proteinele din albușul de ou au un rol astrigent și absorb excesul de sebum, cu efecte vizibile în micșorarea porilor. Este un bun tratament pt față, conferindu-i elasticitate și un aspect luminos.

Gomaj cu miere și cafea – se realizează o data pe săptămâna dintr-o lingură de cafea și două linguri de miere. Se masează ușor și circular față, evitând zonă ochilor, pentru a curăța tenul și a scoate punctele negre.

Scapă de coșuri în 24 de ore

  • Pastă de dinți pentru coșuri – este unul dintre cele mai vechi și eficiente metode care usucă rapid pustulele și reduce inflamația. Seara, înainte de culcare, aplică pastă de dinți pe coșuri, dimineață clateste bine cu apa călduță.
  • Usturoiul – este un remediu pentru coșuri bogat în sulf, foarte eficient și rapid. Masează zonă cu probleme cu un cățel de usturoi, lasă să acționeze 5 minute și apoi clateste din abundență cu apa călduță
  • Ceai de musețel pt ten – reduce coșurile și previne apariția lor prin efectul antiseptic și antiinflamator. Înmoaie un disc demachiant și tamponează față de mai multe ori pe zi pentru a îndepărta impuritățile și sebumul.

Citește și:  LĂMÂIA PENTRU TEN. BENEFICIILE SUCULUI DE LĂMÂIE PENTRU FAȚĂ