Beauty

Mască de păr cu miere, tratament minune pentru podoaba ta capilară

A. S.
November 29, 2019 13:36 PM

Mierea este folosită ca mască de păr, dar și în multe alte tratamente de înfrumusețare încă din vechime. Cunoscută pentru proprietățile și benficiile sale, mierea este ideală pentru o mască de păr preparată acasă.

Mierea conține vitaminele C, A, D , K și pe cele din complexul B, acizi organici (formic, lactic, citric), substanțe minerale (potasiul, magneziul, fosforul, clorul, calciul, sodiul), prezentate sub o formă biologică ușor asimilabile de organism. Acesta este unul dintre motivele pentru care este utilizată în mod frecvente în tratamente pentru păr.

Mască de păr cu miere și ulei de măsline

Foarte eficientă este este masca pe bază de miere și ulei de măsline, la care se mai poate adaugă zeamă de la o jumătate de lămâie. Masca conferă în primul rând rezistentă firului de păr, fiind potrivită pentru sezonul rece. Mai mult, mierea se poate aplică și că atare pe vârfurile deteriorate, însă produsul ar fi bine să fie 100% natural (deci ai grijă de unde cumperi mierea), pentru că efectul să fie cel scontat.

Mască de păr cu miere și ou

O altă masca foarte bună este aceea făcută din două linguri de miere și un gălbenuș de ou. Se amestecă foarte bine ingredientele și se aplică pe părul ud, însă trebuie să ai grijă să se facă o bună uniformizare. Un alt aspect important de care trebuie să ții cont este să întinzi masca doar pe lungimea firului nu și la rădăcini, deoarece oul bogat în grăsimi ar putea declanșă o secreție excesiva a sebumului.

Mască de păr cu miere și lămâie

Unul din secretele frumuseții părului este masca din miere și lămâie. Această este ușor de preparat: se amestecă o lingură sau două de miere (în funcție de lungimea părului) cu sucul unei lămâi și o lingură de apa, iar pastă se aplică pe păr. Indicată pentru părul ușor gras, combinația de lămâie și miere are un dublu rol: inhiba producerea de sebum, dar hidratează în același timp firul de păr.

Citește și: VÂRFURI DESPICATE? 5 TRATAMENTE NATURALE DE PREPARAT ACASĂ

Beneficiile aduse de o mască de păr cu miere

  • Fortifică foliculii de păr. Mierea are şi un efect de fortifiere a foliculilor de păr. Iar rădăcinile rezistente au un risc mai mic de atrofiere, fapt care previne căderea firelor de păr. Părul tău va fi mai des şi va creşte mai repede, ceea te va ajuta să obţii lungimea pe care o doreşti.
  • Este bogată în antioxidanţi. Mierea conţine numeroşi antioxidanţi benefici. Aceştia previn degradarea părului şi au în acelaşi timp un efect benefic asupra scalpului. Antioxidanţii previn degradarea celulară la nivelul pielii şi foliculilor, rezultatul fiind un păr mai sănătos şi mai rezistent.Căderea părului este în acest fel prevenită.
  • Redă strălucirea părului. Amestecă două linguri cu miere cu două căni cu apă caldă. Clăteşte-ţi părul cu acest amestec după şamponare, lasă să acţioneze timp de câteva minute, apoi clăteşte-te. Acest tratament îi va reda strălucirea părului, care pot fi diminuată de expunerea la soare sau folosirea excesivă a aparatelor pentru coafat cu temperatură ridicată.
  • Are proprietăţi antibacteriene şi antiseptice. Previne în acest fel apariţia infecţiilor la nivelul scalpului şi reduce unele afecţiuni precum eczeme, mătreaţă sau psoriazis. De asemenea, menţine sub control dezvoltarea bacteriilor care se află în mod normal la suprafaţa scalpului şi previne apariţia mâncărimilor cauzate de acestea.