Beauty

Mască de păr cu ou și miere! Iată beneficiile

adelina.duinea
April 17, 2019 16:09 PM

Schimbările de temperatură, precum și toate modurile în care ne „agresăm” părul pentru a-l aranja (placa de îndreptat, ondulatorul, fixativul, spuma) își pun amprenta asupra sănătății acestuia.

Masca de păr cu ou și miere întărește, îndesește și repară firul de păr. Totodată, compoziția asigură luciu și volum. Folosește-o, așadar, ori de câte ori îți simți părul aspru sau lipsit de luciu.

Mască de păr cu ou și miere! Iată beneficiile

Deși eficientă după doar 15 minute de la aplicare, poți lăsa compoziția să acționeze chiar și până la 45 de minute. Astfel, te asiguri că părul este bine hrănit și îngrijit. Cu cât o lași mai mult, cu atât mai bine! Avantajoasă si practică, masca poate fi atât obținută, cât și aplicată cu foarte mare ușurință.

Masca aceasta este în deosebi potrivită părului gras.

Citește și: Mască de păr cu ulei de ricin! 3 idei inedite

Mască de păr cu ou și miere: Ingrediente

  1. un ou întreg;
  2. o lingură de miere;
  3. 1-2 linguri de ulei de măsline/cocos/argan/migdale/ricin.
  • Oul 

Oul este bogat în vitamine, proteine și acizi grași care întăresc firul de păr. Vitamina E ajută la creșterea și hidratarea părului, în timp ce lecitina din compoziția sa previne ruperea și despicarea firelor de păr.

  • Mierea de albine

Mirea este încărcată cu antioxidanți meniți să întăresc foliculii de păr. Totodată, mierea ajută la regenerarea părului, oprește căderea lui și hidratează in profunzime.

  • Uleiul de ricin

Uleiul de ricin este bogat în aminoacid ricinoleic. Acesta pătrunde în scalp și în foliculii de păr, reglând nivelul ph-ului și luptând împotriva mătreții și căderii părului.

Citește și: Masca de faţă cu struguri albi

  • Uleiul de cocos 

Uleiul de cocos este extrem de nutrivit, fiind alcătuit din diferiți acizi grași care luptă eficient împotriva mătreții. Poate fi folosit în combinație cu ulei de ricin pentru un păr puternic și strălucitor.

  • Uleiul de argan

Uleiul de argan ajută la refacerea părului deteriorat de produsele de styling, dar și de vopseaua de păr, prevenind totodată apariția vârfurilor despicate.

Mască de păr cu ou și miere: Preparare

Sparge oul într-un bol (plastic sau sticlă preferabil). Bate oul apoi adaugă mierea și uleiul ales după preferință. Amestecă până obții o compoziție omogenă. Aplică rezultatul pe părul uscat, începând de la rădăcină spre vârfuri. ATENȚIE! Aplică cu grijă, astfel încât să nu-ți pătezi hainele sau alte obiecte din jur. Pentru a evita „micile accidente”, aplică masca deasupra chiuvetei sau căzii din baie.

Citește și: Ai probleme cu căderea părului! Masca asta te va salva! Rezultate imediate

Mască de păr cu ou și miere: Aplicare

La final, dacă se și întâmplă să ai, acoperă-ți părul cu o mască din plastic transparentă. În caz contrar, dacă ai măcar o pungă, acoperă-ți părul cu ea. Descoperită, masca se va usca în 5-10 minute, în cele din urmă ne mai având efect. Dacă îți este cu putință, un alt sfat util este să-ți înfășori părul într-un prosop încălzit în prealabil. Căldura va ajuta ingredientele să pătrundă firele de păr.

Mască de păr cu ou și miere: Îndepărtare/curățare

Clătește atent și cu apă caldă din abundență, altfel mirosul va persista. Șamponează de două ori, chiar de trei, dacă simți că este necesar. Nu uita nici de balsam sau de masca de păr (de altfel foarte asemănătoare balsamului) pe care le deții.

Sursă foto: Instagram