Beauty

Masca facială cu gelatină, pentru puncte negre

A. S.
September 24, 2019 10:40 AM

Mască pentru puncte negre cu gelatină se poate face cu ușurință acasă, în combinație cu mai multe ingrediente ce pot fi benefice pentru ten. 

Atunci când vrei să scapi de inesteticele puncte negre, masca facială cu gelatină poate fi cea mai la îndemână soluție. Simplu de preparat, rapidă eficientă și deloc costisitoare, aceasta poate fi folosită ori de câte ori ai nevoie.  În plus, gelatina este bogată în colagen, ceea ce ajută la o mai bună elasticitate a pielii.

Mască pentru puncte negre cu gelatină și cărbune

Masca cu gelatină și cărbune este eficientă atât pentru îndepărtarea punctelor negre, cât și pentru a da strălucire și luminozitate tenului. Argila și cărbunele extrag murdăria și celulele moarte din pori și de pe suprafața pielii, rezultatele fiind unele imediate. În plus, gelatina are un conținut bogat de nutrienți esențiali, în special de proteine.

Ingrediente

  • 1 linguriță cu pudră de cărbune activ
  • o jumătate de linguriță cu argilă cosmetică
  • 1 lingură de gelatină granule
  • 2 linguri cu apă fierbinte

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele într-un bol din sticlă sau ceramică, în niciun caz nu folosi obiecte de metal, nici ca recipient, nici pentru a amesteca sau a întinde pe față. După ce masca are consistență fină, aplică pe ten. Poți aplica cu degetele sau folosind o pensulă pentru machiaj. Nu e indicat să fie întinsă foarte gros, pentru că uscarea va fi cu mult mai dificilă.

După ce masca s-a uscat, dezlipește cu grijă. Clătește apoi tenul cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă

Mască pentru puncte negre cu gelatină și lapte

Beneficiile gelatinei care tonifică pielea și îi redă elasticitatea sunt combinate cu cele ale laptelui care este bogat în acid lactic, vitamine și minerale, care sprijină procesul de regenerare a celulelor și curăță porii blocați. Această mască pentru puncte negre cu gelatină și lapte poate fi folosită și de trei ori pe săptămână.

Ingrediente

  • 2 linguri de gelatină
  • 6 linguri de lapte

Mod de folosire

Laptele se încălzeşte un pic, apoi folosește jumătate din cantiate pentru a dizolva gelatina, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Apoi, adaugă peste gelatină laptele călduţ rămas şi amestecă din nou. Aplică masca pe faţa curată cu ajutorul unei dischete demachiante sau pensule speciale. Se lasă să acţioneze 20 de minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Spală-te pe față cu apă caldă și cu săpun neutru. Aplică masca pe toată fața. Concentrează-te asupra zonelor în care sunt localizate punctele negre. Lasă masca să acționeze 40 de minute, până se usucă, apoi îndepărteaz-o de pe față. Începe de la margini către interior. La finalul tratamentului, aplică o cremă de față sau o loțiune tonică hidratantă. 

Un alt lucru important de știut este că tratamentele faciale de gelatină sunt foarte ușor de pregătit la domiciliu. Utilizarea constantă a lor conduce la netezirea ridurilor. 

Este bine de știut că măștile cu gelatină nu se aplica în jurul ochilor, pe sprâncene sau pe linia părului. Asta pentru că există riscul să smulgi fire de păr atunci când îndepărtezi masca. În cazul în care totuși acest lucru s-a întâmplat, înainte să tragi masca de pe față, înmoaie cu puțină apă călduță locul unde sunt firele de păr.

Mască de față cu gelatină și lămâie

Pe lângă faptul că această mască cu gelatină redă elasticitatea tenului, în combinație cu lămâia atenuează petele cauzate de îmbătrânire sau de soare.

Ingrediente

  • 15 grame de gelatină,
  • 50 ml de apă,
  • 30 de ml de suc de lămâie
  • 1 lingură de de miere.

Mod de folosire

Se încălzeşte uşor apa şi se diluează gelatina, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. După ce amestecul devine omogen, adaugă sucul de lămâie şi mierea. Amestecă din nou pentru încorporarea ingredientelor. Întinde pe față și lasă să acționeze maximum 20 de minute. Apoi îndepărtează și clătește cu apă călduță.

Citește și: LĂMÂIA PENTRU TEN. BENEFICIILE SUCULUI DE LĂMÂIE PENTRU FAȚĂ