Beauty

Mască pentru păr uscat. Ingredientul care nu trebuie să-ți lipsească

A. S.
September 30, 2019 18:44 PM

O mască pentru păr uscat făcută acasă poate fi oricând o soluție cu rezultate satisfăcătoare atunci când îți simți părul uscat, deteriorat și lipsit de strălucire. Iată cele mai bune măști pentru păr uscat.

Chiar dacă nu ești mulțumită de felul în care arată și se simte părul tău, asta nu înseamnă neapărat că trebuie să dai o mulțime de bani la salon pentru tratamente costisitoare. O mască pentru păr uscat poți prepara oricând acasă, cu ingrediente naturale ce conțin nutrienți importanți pentru părul tău. Pe termen mediu și lung rezultate unor astfel de măști de păr se vor vedea cu ochiul liber, părul recăpătându-și vitalitatea și strălucirea.

Măștile de păr preparate acasă nu trebuie aplicate mai des de o dată pe săptămână deoarece poate îngreuna părul și acesta poate arăta gras și fără volum. De asemenea, nu aplica masca pe rădăcini, pentru că scalpul secretă deja sebum. Este indicat ca măștile pentru păr uscat să fie aplicate doar pe păr.

Un ingredient foarte important este gălbenușul de ou. Aceasta ajută părul să se regenereze, să strălucească, împiedică ruperea și căderea părului și chiar stimulează creșterea.

Mască păr uscat cu ou

Gălbenușul de ou are substanțe nutritive benefice și pentru păr, cum ar fi acizii grași, lecitina, vitamina A, vitamina D, vitamina E, vitamina B și biotina.

Ingrediente:

 • 2 gălbenușuri,
 • 2 linguri de ulei de măsline,
 • o jumătate cană apă.

Mod de preparare:

Amestecă bine ingredientele, pune pasta pe cap, pe toată lungimea părului. Masează puțin părul pentru a distribui uniform. Apoi lasă să acționeze minimum 30 de minute. Clătești cu apă călduță.

Mască păr uscat cu ulei de ricin și ulei de măsline

Uleiul de ricin are numeroase beneficii pentru sănătatea părului, în special ajută la regenerarea firelor de păr, previne uscarea scalpului, vârfurile despicate şi subţierea părului. Uleiul de măsline este bogat în vitamine A şi E,precum şi în polifenoli, antioxidanţi naturali care hidratează părul.

Ingrediente:

 • 2 linguri ulei de ricin,
 • 7-8 picături vitamina A,
 • 2 linguri miere,
 • 1 gălbenuş de ou
 • 5-6 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Încălzeşte puţin uleiul de ricin şi cel de măsline. Amestecă uleiurile şi adaugă gălbenuşul, vitamina A şi la final mierea. Aplică masca de păr cu ulei de ricin şi ou uniform pe toată lungimea firului de păr. Lasă masca să acţioneze minimum o oră, de preferat este chiar două or. Apoi şamponează, clăteşte bine părul, aplică balsam şi clăteşte din nou până părul rămâne curat.

Mască păr uscat cu ulei de cocos

Uleiul de cocos este un ingredient minunat pentru hidratarea părului, deoarece are capacitatea de a reține umezeala. Mierea ajută, de asemenea, la captarea apei în păr pentru hidratare și datorită proprietăților emoliente.

Ingrediente:

 • 1 lingură de ulei de cocos
 • 1 lingură de miere
 • 1 gălbenuș de ou

Mod de utilizare:

Amestecă uleiul și mierea într-un castron, apoi pune-l într-o oală și dă-o pe foc până se fac lichide și amestecul devine omogen. Mare atenție, să nu se ardă, trebuie doar să se încălzească. Adaugă oul și aplică masca pe păr, evitând rădăcinile; acoperă părul cu o cască de duș. Lasă masca să acționeze pentru 30-50 de minute și apoi clătește foarte bine părul.

Mască păr uscat cu bere

Berea este excelentă pentru părul uscat, dar și pentru obținerea unui plus de volum.

Ingrediente:

 • 1 banană
 • 1 gălbenuș de ou
 • 1 lingură de miere
 • 1/2 de pahar de bere.

Mod de preparare:

Se amestecă foarte bine ingredientele până când se obține o compoziti omogenă. Se poate folosi un blender sau un mixer. Se aplică pe părul spălat și umed, apoi se acoperă cu o pungă de plastic și cu un prosop. Se ține masca cel puțin o oră să acționeze. Se spală apoi părul cu apa caldă și cu șampon.

Citește și: LĂMÂIA PENTRU TEN. BENEFICIILE SUCULUI DE LĂMÂIE PENTRU FAȚĂ