News

Meghan Markle, discurs emoționant ținut la fostul ei liceu despre evenimentele tragice petrecute în America

iulia.statie
June 5, 2020 15:32 PM

„Viața lui George Floyd a contat, viața lui Breonna Taylor a contat, viața lui Philando Castile a contat, viața lui Tamir Rice a contat, la fel și viețile altor persoane ale căror nume le știm și ale căror nume nu le știm”. Acestea au fost câteva dintre cuvintele puternice pe care le-a împărtășit Meghan Markle pentru clasele ce au absolvit care liceul Immaculate Heart în timpul unui discurs al ceremoniei viruale făcută special pentru a sărbători elevii din promoția 2020.

Pe aceeasi temaAdevăratul motiv pentru care Meghan Markle a vrut să se mute în Canada

Meghan Markle a ținut un discurs la fostul ei liceu despre tot ce s-a întâmplat în America

Meghan Markle a fost o apariție surpriză, ținând cont că nimeni nu știa că aceasta va participa până când videoclipul nu a fost redat la finalul ceremoniei ce a durat două ore. Meghan își dorea de multă vreme să împărtășească câteva amintiri personale cu toate fetele din Los Feliz, Los Angeles.

„Se simțea obligată să vorbească cu aceste tinere femei despre ceea ce se întâmplă în această țară acum în jurul uciderii lui George Floyd,  precum și ceea ce s-a întâmplat de-a lungul a mulți, mulți ani și a multor, multor generații nenumărate de americani de culoare. „, a explicat un purtător de cuvânt publicației Harper’s Bazaar.

„În ultimele două săptămâni, am plănuit să vă spun câteva cuvinte despre absolvirea voastră și așa cum am văzut cu toții în ultimele săptămâni, despre tot ce se întâmplă în țara noastră, în statul nostru și în orașul nostru natal din L.A., evenimentele fiind absolut devastatoare. ”, a spus Ducesa de Sussex.

„Și nu eram sigură despre ce aș putea să spun. Am vrut să spun ceea ce trebuie. Și eram cu adevărat emoționată pentru că mă gândeam că nu o voi face sau că voi spune ceva greșit și mi-am dat seama, singurul lucru greșit de spus este să nu spui nimic.”, a continuat ea.

„Primul lucru pe care vreau să vi-l spun este că îmi pare rău. Îmi pare atât de rău că trebuie să creșteți într-o lume în care aceste lucruri încă se întâmplă.”, a adăugat Ducesa.

Meghan și-a împărtășit și amintirile despre protestele din Los Angeles din 1992, spunând că acestea au fost declanșate de către un ‘act de rasism ce nu a avut sens’, vorbind despre momentul în care Rodney King a fost bătut de către ofițerii de poliție LAPD. „Îmi amintesc că am văzut bărbați în spatele unei autoutilitare care țineau în mâini doar arme și puști. Am fugit spre casă și am văzut un copac ce fusese întotdeauna acolo, complet carbonizat. Acele amintiri nu dispar.”, a zis Markle.

Meghan Markle le-a spus absolvenților că speră că vor folosi ceea ce au învățat la liceu pentru a fi lideri în aceste momente dificile. „O să conduceți cu dragoste, veți conduce cu compasiune, vă veți folosi vocile. O să vă folosiți vocile mai puternic decât ați reușit vreodată, pentru că majoritatea aveți 18 ani sau o să împliniți 18 ani, deci veți putea vota. Veți avea empatie pentru cei care nu văd lumea așa ca voi, pentru că știu cum este modul de predare la acest liceu, știu că știți că oamenii de culoare contează.”, a continuat aceasta.

Meghan Markle și Prințul Harry se află momentan în America, unde s-au stabilit după ce au părăsit Canada, alături de fiul lor, micuțul Archie. În timpul pandemiei aceștia au depus eforturi pentru a îi ajuta pe cei afectați de tot ce s-a întâmplat, livrând mâncare celor ce suferă de boli grave.