News

Mesajul Laurei Giurcanu împotriva haterilor. Ce problemă importantă a semnalat vedeta

ioana pana
July 12, 2019 14:16 PM

Teoria Instagramului și a importanței pe care o are în viața fiecăruia dintre noi nu este ceva nou, nici ceva surprinzător. Rețeaua constituie, pe lângă o sursă continuă și neobosită de inspirație, o platformă pe care utilizatorul își poate crea o imagine ideală, și de cele mai multe ori falsă. Acestă problemă a fost semnalată și de modelul Laura Giurcanu.

După ce a postat o imagine în costum de baie, iar haterii nu au întârziat să apară cu remarci răutăcioase asemenea „un sfat: slăbește puțin”, Laura și-a luat inima în dinți și a decis să îi înfrunte.

Postând o altă imagine colaj, cu un before& after editing, modelul a demonstrat cât de înșelatoare pot fi imaginile de pe social-media. Prima poză reprezintă fotografia care a stârnit reacțiile dure ale „body-shamers”-ilor, iar a doua, o siluetă ideală, care ar fi trecut drept naturală și mai ales, în conformitate cu standardele actuale ale frumuseții.

„Știi cât de ușor e să vinzi ceva pe net? Trust me, I do it for a living”, a început Laura. „Facetune e atât de ușor de folosit, nu e de mirare că atâtea adolescente arată LA FEL. Apeși pe 3 butoane, ai slăbit 10 kilograme și ai tenul perfect. (…) E un app pentru orice. Măcar pe net să arătăm bine că în realitate oricum nu ne iubim destul dacă facem asta”, a scris ea.

În continuare, Laura a abordat importanța echilibrului în viață. „Poate pizza asta îmi aduce bucurie, chiar dacă nu e cea mai healthy variantă, dar îmi place și dacă o să o mănânc acum, o să o mănânc. Mâine o să beau 3L de apă și o să mănânc legume pentru că sunt un om echilibrat, iar poimâine mănânc pâine cu unt, apoi o salată și tot așa.”

Vezi această postare pe Instagram

Stii cat de usor e sa vinzi ceva pe net? Trust me, I do it for a living. Stii cat de usor mi-ar fi fost sa fac asta ieri… si in fiecare zi? La un moment dat in viata mea mi s-a parut ca se vede celulita pe un picior sau burta putin umflata si am zis "ia sa vad care e faza cu facetune asta" Facetune e atat de usor de folosit, nu e de mirare ca atatea adolescente arata LA FEL. Apesi pe 3 butoane, ai slabit 10 kg si ai tenul perfect. Ce bullshit. Da, m-am ingrasat, da, am burtica, da, am celulita, vergeturi, cosuri o data pe luna, dereglari hormonale, parul nu sta sau pielea e uscata. E un app pentru orice. Macar pe net sa aratam bine ca in realitate oricum nu ne iubim destul daca facem asta. In cautarea pentru perfectiune ai grija sa nu te pierzi pe tine ? iar ca sa raspund la un comentariu pe care l-am primit ieri "self love e doar o scuza ca sa mananci orice mizerie" , Self love inseamna sa-ti dai voie sa iti placa ce iti aduce bucurie, fara sa te simti vinovat. Poate pizza asta imi aduce bucurie chiar daca nu e cea mai healthy varianta, dar imi place si daca vreau s-o mananc acum, o s-o mananc. Maine o sa beau 3L de apa si o sa mananc legume pentru ca sunt un om ECHILIBRAT, iar poimaine mananc paine cu unt, apoi o salata si tot asa. Nu zic sa traiesti viata cu junk, dar e important sa nu te simti prost la orice prajitura. Oamenii au deja atatea contrangeri, daca ne judecam unii pe altii si pentru ce/cum/cand mancam, raspunsul meu este: "vez' de treaba ta." ??

O postare distribuită de Lau Giu (@lauragiurcanu) pe

Cuvintele Laurei sunt cu atât mai valoroase cu cât ne dăm seama că ea provine dintr-o industrie în care aspectul fizic are o importanță colosală. Fost model internațional, Laura știe cât de dură este industria și cât de absurde sunt standardele de frumusețe, așadar nu dorește să insufle aceleași principii eronate urmăritoarelor ei.

Nu este prima oară când o vedetă autohtonă preia inițiativa și discută tema kilogramelor în plus în raport cu iubirea de sine. Cântăreața Delia, nu cu mult timp în urmă, a răspuns haterilor pe un ton acid, specific ei, atunci când i-a fost criticată greutatea: „Noroc că vă am pe voi aici… pentru că voi, în perfecţiunea voastră, mă hrăniţi cu vise. Poate într-o zi voi ajunge şi eu ca voi… frumoasă, tatuată corect etc”, a scris artista.