News

MET Gala a fost anulată

iulia.statie
March 17, 2020 18:19 PM

Gala MET a fost anulată din cauza răspândirii coronavirusului. Oficialii Metropolitan Museum of Art au anunțat că gala, ce trebuia să aibă loc pe 4 mai, va fi amânată. Deocamdată, nu s-au oferit informații privind o nouă dată.

Pe aceeasi tema5 momente virale în moda anului 2019

MET, cunoscută ca și cea mai mare noapte din industria modei, este o altă victimă a coronavirusului, însă oficialii respectă instrucțiunile oferite de autoritățile din toată lumea. Anna Wintour, redactorul șef Vogue și gazda evenimentului, a confirmat veștile. „Ținând cont de decizia responsabilă făcută de Metropolitan Muzeum în privința închiderii, gala va fi ținută într-o altă dată.”, a scris aceasta.

Deși săptămâna trecută MET era programată pe 4 mai și organizatorii susțineau că nu se vor abate de la plan, iată că la fel ca la Cochella și multe alte evenimente importante, aceștia s-au văzut față în față cu o decizie foarte greu de luat.

MET Gala a fost anulată

Conform tradiției, evenimentul este ținut în fiecare luni a lunii mai, iar MET coincide cu lansarea expoziției principale a Costume Institute, o secție dedicată modei. Gala servește ca o strângere de fonduri pentru a aduce un beneficiu institutului. Anul acesta, dress code-ul era ‚About Time: Fashion and Duration”.

MET are o istorie încă din 1948, iar imediat cum Anna Wintour a preluat cârma revistei Vogue, evenimentul a devenit cel mai proeminent și important din lumea modei. Entuziasmul față de această gală nu se limitează doar la expoziție, ci și la ținutele invitaților, ce sunt din ce în ce mai spectaculoase.

Gazdele de anul acesta erau Nicolas Ghesquière, Lin-Manuel Miranda, Meryl Streep, Emma Stone și Anna Wintour. Cei ce se află pe lista participanților nu trebuie să plătească nimic, însă cei ce vor să ajungă la acest eveniment trebuie să plătească în jur de  30,000 dolari pentru un bilet.

Lista invitaților este top secret, fiind dezvăluită cu o seară înainte ca MET Gala să se desfășoare. Totuși, vedete cu renume mondial participă de obicei la acest eveniment, de la Beyonce, Lady Gaga, la Madonna și Rihanna. Mai mult, designerii vin alături de muzele lor, cum ar fi Marc Jacobs cu Kate Moss și Nicolas Ghesquière cu Emma Stone.