Fashion

Met Gala: când va avea loc cel mai important eveniment din industria modei

iulia.statie
April 14, 2021 17:14 PM

Cel mai important eveniment din industria modei, Met Gala, se întoarce în acest an după ce vedetele nu au avut cum să participe în 2020 la această ceremonie. Totuși, există câteva schimbări. Dacă până acum ne puteam bucura de ținutele spectaculoase în prima luni din mai, acum, totul a fost amânat pentru septembrie 2021.

Pe aceeasi temaCardi B: cele mai bune look-uri

Ce se va întâmpla cu Met Gala în acest an

Se pare că vom avea parte o expoziție ce va fi prezentată în două parți. Prima parte ne oferă și tema pe care o vor avea starurile de reinterpretat în  septembrie 2021, anume ‘In America: A Lexicon of Fashion’, iar, pentru a continua tradiția, a doua parte va fi expusă în mai 2022 și are conceptul de ‘In America: An Anthology of Fashion’.

Evenimentul programat în luna septembrie va avea loc după New York Fashion Week pentru a marca aniversarea de 75 de ani pentru The Costume Institute. De asemenea, prima parte va experimenta o abordare modernă a modei americane, în timp ce a doua parte va oferi o perspectivă mai profundă a pieselor vestimentare, ducându-ne până la tendințele din 1670.

Ce teme vor avea evenimentele

În luna martie 2020, la doar câteva zile după ce era declarată pandemia globală, organizatorii Met Gala amânau evenimentul ce avea conceptul de „About Time: Fashion and Duration”. În timp ce starurile aveau pregătite costumele și nu au ratat momentul pentru a sărbători cu o fotografie pe social media, The Costume Institute s-a confruntat cu probleme financiare, ținând cont că evenimentul era sursa principală de finanțare.

„În ultimul an, din cauza pandemiei, legăturile cu rudele noastre au devenit mai emoționante, dar și cele cu hainele noastre. Pentru moda americană, acest lucru a însemnat un accent sporit pe sentimente. Pentru a da un răspuns la schimbări, prima parte a expoziției va stabili un vocabular modern al modei americane bazat pe calitățile expresive ale îmbrăcămintei, dar și diversitate și incluziune.”, a declarat Andrew Bolton, de la Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute din New York. 

Mai mult, se pare că evenimentul din septembrie va fi unul mult mai intim decât am fost obișnuiți până acum, deci rămâne de văzut ce se va întâmpla cu ceremonia programată în mai 2022. „Partea a doua va investiga în continuare limbajul în evoluție al modei americane printr-o serie de colaborări cu regizori de film americani care vor vizualiza poveștile neterminate din camerele de la Met.”, a adăugat acesta.