Fashion

Met Gala, oficial anulată! Evenimentul nu va avea loc în 2020

iulia.statie
May 20, 2020 11:34 AM

Trebuie strâns covorul roșu, pentru că Met Gala nu va avea loc în 2020.

Pe aceeasi temaCe au avut de spus vedetele noastre despre Met Gala 2019

Gala Met a fost oficial anulată pentru 2020

Imediat după decizia Muzeului Metropolitan de Artă de a își închide ușile pentru perioadă nedeterminată și a amâna evenimentul fastuos, oficialii Met au anunțat că gala nu va mai avea loc deloc în 2020.

Expoziția Costume Institute numită „About Time: Fashion and Duration” ce trebuia să fie deschisă publicului în 2020 va putea fi văzută din 29 octombrie până în 7 februarie. Muzeul plănuiește acum să își deschidă porțile în jurul mijlocului lui august, deși tururile, concertele și evenimentele au fost anulate pentru tot restul anului.

Mai mult, un oficial Met a declarat pentru publicația WWD că gala din 2021 se va axa pe expoziția Costume Institute de anul viitor, a cărei temă nu a fost încă anunțată.

Inițial, s-a anunțat că evenimentul găzduit de Vogue nu va avea loc la data inițială, iar fanii iubitori de modă au pornit un adevărat trend pe social media, recreând look-uri din trecut prezentate la faimoasa gală. Celebrități cum ar fi Mindy Kaling și Adam Rippon s-au alăturat distracției de pe Instagram, iar până și Katy Perry a dezvăluit o parte a costumului său pe care plănuia să îl poarte în noaptea ce mare, iar corsetul ales i-ar fi flatat silueta de acum, punând accent pe burtica de gravidă.

Met Gala este cea mai importantă noapte din industria modei, ar fi trebuit să aibă loc, potrivit tradiției, în prima luni din luna mai. Evenimentul coincide cu lansarea expoziției principale a Costume Institute, o secție dedicată modei. Acest eveniment de pe covorul roșu are rolul de a organiza o strângere de fonduri pentru a aduce un beneficiu institutului.

Gala este organizată încă din 1948, când, pe atunci, era doar o cină. Totuși, imediat cum Anna Wintour a devenit redactor șef la Vogue, Met a ajuns să fie cel mai important eveniment din lumea modei, datorită expoziției, dar și a ținutelor vedetelor și invitaților, ce în fiecare an sunt din ce în ce mai spectaculoase.

Este timpul să așteptăm gala Met de anul viitor, ce va avea loc în mai 2021.