Fashion

Michael Kors a renunțat la New York Fashion Week

iulia.statie
June 16, 2020 16:20 PM

Va mai trece ceva timp până când îl vom revedea pe Michael Kors aducându-și creativitatea pe podiumurile de modă.

Pe aceeasi temaMelania Trump, fermecătoare într-un trench Michael Kors

Designerul a anunțat astăzi că a renunțat la New York Fashion Week, programat în acest an pentru 14 septembrie, în favoarea unei prezentări de primăvară 2021, ținută de la mijlocul lunii octombrie până la mijlocul lunii noiembrie.

Michael Kors, marele absent de la New York Fashion Week

„De mult timp mă gândeam că calendarul industriei modei trebuie să se schimbe. Este interesant să văd că există un dialog deschis în cadrul comunității modei despre acest calendar, de la Georgio Armani la Dries Van Noten, la Gucci, până la YSL, comercianții importanți din întreaga lume vorbesc despre moduri în care putem încetini procesul și îmbunătăți modul în care lucrăm.”, a explicat Michael Kors.

„Cu toții am avut timp să reflectăm și să analizăm lucrurile și cred că mulți sunt de acord că este timpul pentru o nouă abordare într-o nouă eră. „, a continuat designerul.

„Este obligatoriu să îi dăm timp consumatorului pentru a primi livrările de toamnă, ce vor ajunge abia în septembrie și nu trebuie să aducem o abundență de idei suplimentare, noi anotimpuri, produse sau imagini. Înainte de sfârșitul anilor ’90, colecțiile de primăvară din New York au fost afișate la sfârșitul lunii octombrie și au fost ținute până la începutul lunii noiembrie, după colecțiile de la Paris.”, a explicat acesta.

„Acel calendar a fost folosit multe decenii și a funcționat destul de bine, iar dacă vorbim despre această epocă a vitezei rețelelor de socializare, faptul că arătăm colecția mai aproape de momentul livrării are un sens logic pentru mine.”, a adăugat designerul.

În plus, comunicatul afirmă că Kors va produce două colecții pe an, una pentru primăvară/vară, alta pentru toamnă/iarnă. Eliminând colecțiile resort și pre-fall acesta a simplificat temele și a adus o abordare mai simplă pe planul vânzărilor.

„Consider că trebuie să ne întoarcem la faptul că septembrie și martie reprezintă luni cheie atunci când vorbim de sezonul de vânzări. Atunci conținutul media se schimbă și oamenii sunt gata să privească noi colecții pe care le pot cumpăra și purta imediat. Ținând cont de toate acestea, ne vom gândi la lansarea colecției de toamnă, ce va apărea probabil undeva la mijlocul lunii martie și mijlocul lunii aprilie.”, a zis Michael Kors.

Absența lui Kors va lăsa o pierdere semnificativă pentru New York Fashion Week ce se va ține în septembrie. Acum, depinde dacă retragerea lui va influența și alți designeri cu privire la prezentările de modă. Până acum, lumea modei este plină de incertitudini.