Fashion

Milan Fashion Week: poveștile din spatele look-urilor

iulia.statie
September 29, 2020 17:22 PM

Fiind un eveniment anual încă din 1958, Milan Fashion Week a găzduit unele dintre cele mai frumoase prezentări ale caselor de modă faimoase. Cu o creativitate nemărginită, acum a fost rândul colecțiilor pentru primăvară/vară 2021 să ne bucure, chiar dacă formatul a fost unul diferit.

Pe aceeasi tema«I HATE “FASHION”» - Tot ce trebuie să știi despre colecția Sunnei 2020 care a tulburat internetul

Cu aceeași opulență, splendoare și strălucire, Prada, Fendi, Valentino, au venit în fața noastră pentru a prezenta diferite look-uri. Deși multe dintre prezentări au suferit modificări, căci nu au mai fost atâția invitați, unele experiențe au fost digitale, sau chiar ne-am duce până la Moschino, ce s-a decis că păpușile pot prezenta noile creații, am fost recompensați cu o nouă eră a industriei modei.

Valentino

La Valentino, Pierpaolo Piccioli a lucrat cu identitatea brand-ului, gândindu-se cum să readucă la viață esența casei de modă, urmărind anumite coduri. El a ales să se joace cu romantismul într-o lume modernă, prin rochii și bluze oversized, culori tari și texturi fluide.

Salvatore Ferragamo

Paul Andrew și-a petrecut timpul în perioada de izolare urmărind filme clasice cum ar fi ‚The Birds’ și ‚Vertigo’, ce l-au inspirat pentru colecția de primăvară/vară 2021. Acesta s-a gândit la piese pe care le-ar putea purta o eroină dintr-o peliculă, însă, aducând o relaxare rafinată în ținută, completată cu detalii inedite, cum ar fi franjurile și penele.

Versace

Donatella Versace are cu siguranță un stil inedit de a pune în valoare o colecție, iar, în felul ei extravagant, aceasta a fost inspirată de Atlantida. În show, modelele au fost văzute purtând ținute stil maritim, designerul aducându-i un tribut și lui Gianni Versace pentru colecția de primăvară/vară 1992. Piesele au avut un aer vibrant, totuși, nostalgic, prin culorile tari și tăieturile fanteziste, senzuale.

Boss

Directorul creativ, Ingo Wilts, a venit cu o idee perfectă pentru zilele noastre, ca un răspuns la pandemie. În stilul inconfundabil al brand-ului, aceasta a reinterpretat costumul, aducând o relaxare aparte prin piesele confortabile, iar albastrul pal a fost cu siguranță vedeta pieselor.

Prada

Prada cu siguranță a avut una dintre cele mai așteptate colecții, fiind prima la care au lucrat împreună Miuccia Prada și Raf Simons. Aceștia au pornit de la ideea de uniformă, folosindu-se de piesele elegante, incorporate în outfit-uri moderne. De asemenea, logo-urile brand-ului au fost vizibile.

Max Mara

Max Mara a venit cu o nouă interpretare a Renașterii, unde trench-urile și mânecile lungi, dar și decupate, au fost vedete. Design-urile utilitare au fost combinate cu rochii sau salopete elegante, iar piesele clasice în materiale confortabile au cunoscut modernismul.

Fendi

Fendi s-a gândit la ținute monocrome, atinse delicat de piese în culori pastelate, pentru a sărbători eleganța și simplitatea. Look-urile delicate au fost accentuate de broderie inedită, iar penele au fost și ele folosite pentru a pune accent pe feminitate. Totuși, deși la prima vedere, tot ce am spus mai sus este adevărat, colecția a prezentat și câteva contraste, aducând look-uri grunge, dar și combinând culori tari, o adevărată antiteză vestimentară.