Fashion

Milano Fashion Week 2020: Prezentările Alberta Ferretti, Jil Sander și No. 21

irina.letitia
September 19, 2019 13:36 PM

Schimbăm iar orașul și descoperim noile colecții propuse de designerii prezenți la Milano Fashion Week, pentru sezonul de primăvară/vară 2020. Cea de-a doua zi a săptămânei modei ni-i aduce pe Alberta Feretti, Jil Sander și No.21

Milano Fashion Week 2020: Prezentările Alberta Ferreti, Jil Sander și No. 21

Alberta Ferretti aduce propune aer nou casei pe care o conduce și de câțiva ani surprindem un vibe foarte young adus colecțiilor ce îi poartă numele. Show-ul pe care l-am admirat ieri se înscrie în linia colecțiilor inspirate de anii 70, o decadă ce marchează proeminent sezonul de primăvară/vară 2020.

Alberta Ferretti
Alberta Ferretti

Noua colecție Alberta Ferretti arată ca o paletă de culori vibrante, mixate inedit în piese cu influențe șaptezeciste: imprimeuri psihedelice, acid wash, siluete ce aduc aminte de festivalurile hippie specifice epocii. O colecție care are de toate, de la ținute foarte casual, la ținute elegante, de la culori puternice la nonculori, având principalul atuu de a se adresa tuturor vârstelor, de la adolescente la femeile mature.

Jil Sander – O colecție complet opusă față de prima pe care am prezentat-o, definită de minimalism, atât cromatic, cât și ca design. Designerii casei, soții Luke și Lucie Meier  ne propun un sezon cât se poate de temperat, aproape auster dacă privim unele ținute, în care detaliile, extrem de subtile, fac diferența.

Jil Sander
Jil Sander

Inspirația pentru această colecție a fost dualitatea, transpusă în mixul dintre materiale dure și cele fine, între structurat și fluid. Costumele foarte atent croite, masculine, sunt contrabalansate de rochiile plisate, cu falduri, extrem de feminine, creând duo-ul perfect.

No.21 – Alessandro Dell’Acqua ne propune o doză de nonconformism pentru primăvara următoare, reliefată de piese clasice, dar interpretate și purtate diferit. Hainele deconstruite, asimetrice, cu mâneci atipice fac parte din arsenalul modei lui 2020, în visiunea designerului.

N.21
N.21

Altfel, la prima vedere colecția este cât se poate de previzibilă în privința modelelor și culorilor, având o abundență de imprimeuri florale și culori specifice sezonului. Latura originală și neașteptată vine tocmai din felul în care sunt purtate.

Admiră mai multe imagini din cele 3 colecții, în galeria foto!