Fashion

Milano Fashion Week 2020: propunerile Versace, Max Mara şi Alberta Ferretti

irina.letitia
February 22, 2020 17:13 PM

Incursiunea în esenţa modei italieneşti continuă cu nume mari ale domeniului: Versace, Max Mara şi Alberta Ferretti. Tendinţele de toamnă/iarnă 2020 sunt prezentate în viziunea unor case reprezentative pentru designul italian. Vei recunoaşte imediat amprentele atemporale ale celor 3 case, dar şi aerul italienesc imediat recognoscibil ale unor haine feminine, sexy, foarte atent combinate, cu o eleganţă studiată fără cusur.

Milano Fashion Week 2020: propunerile Versace, Max Mara şi Alberta Ferretti

Versace a avut o misiune grea după prezentarea din septembrie, care a adus-o pe scenă pe fabuloasa Jennifer Lopez. Un show care a dominat internetul zile şi zile, greu de egalat. Deşi nu la fel de sonoră, prezentarea de la Milano pentru sezonul de toamnă-iarnă 2020 a impresionat cu o colecţie combinată, prima în care casa aduce împreună moda masculină şi pe cea feminină. Mai apoi, admirat acelaşi line up de vedete specific sezonului: Gigi, Kendall, Irina, Kaia au urcat pe scena Versace, integrându-se perfect în universul casei: feminin, seducător, puternic.

Colecţia Versace a avut mai multe momente. Am admirat o serie de look-uri cu influenţe gotice chiar, de un negru absolut, urmat de o serie de ţinute flashy – cum este rochie mini tip corset purtată de Kendall, destinate celor mai fancy party-uri, pentru ca mai apoi să trecem în zona glam-casual, definită de ţinute de zi, mai relaxate, cu o doză consistentă de culoare şi denim.

Versace toamnă/iarnă 2020 Foto:hepta
Versace toamnă/iarnă 2020 Foto:hepta

 

Max Mara are talentul de a seta tendinţele cu o uşurinţă incredibilă, adesea prin interpretarea unor piese clasice din garderobă. De această dată, imaginea cu Kaia Gerber în sacoul supradimensionat alb, de pe podiumul Max Mara, a cucerit internetul, promitând următoarea piesă must have a anului.

Din punct de vedere cromatic, brandul a mers anul acesta pe neutru, la polul opus faţă de colecţia de toamna trecută, una din cele mai explozive mostre de culoare din ultimul timp. Aşadar, viziunea Max Mara pentru toamnă-iarnă 2020 este conturată în culori şi nonculori: bej, mar0, alb, negru şi gri. O unitate cromatică perfectă şi deloc plictisitoare, poate chiar necesară după turul de forţă cromatic al ultimelor luni.

Clasicele teddy bear Max Mara vin în variantele negru, bej şi cel mai nou, negru şi bej. Ele concurează sezonul acesta cu geci cu puf supradimensionate, dar şi cu o serie de cape elegante. Remarcăm un interes deosebit pentru umeri. Atât cămăşile, cât şi sacourile şi gecile prezintă umeri supradimensionaţi, uşor lăsaţi pe braţ.

Max Mara toamnă/iarnă 2020 Foto:facebook
Max Mara toamnă/iarnă 2020 Foto:facebook

 

Alberta Ferretti a rezumat foarte concis esenţa colecţiei sale pentru toamnă/iarnă 2020: „Daywear. Tailoring. Feminine”. Designerul cunoscut pentru rochiile de seară elegante, vaporoase, a schimbat complet direcţia cu această colecţie, destinată modei de zi.

Cu influenţe puternice din anii 80, cu o alură ce aduce aminte pe alocuri de stilul Isabel Marant, prezentarea Alberta Ferretti a fost o adevărată încântare vizuală, o îmbinare perfectă între daywear, eleganţă, îndrăzneală, poate chiar opulentă.

Centrul atenţiei colecţiei au fost cu certitudine piesele din piele. Pantalonii tip harem, cu talie înaltă, declinaţi într-o serie de culori de sezon sunt un hit sigur. Gecile de piele, purtate cu acelaşi tip de pantalon, împrumută şi ele din alura anilor 80.

Cromatic, marea de negru este spartă de culori intense, vibrante, combinate în ţinute color block de efect.

Alberta Ferretti toamnă/iarnă 2020 Foto: hepta
Alberta Ferretti toamnă/iarnă 2020 Foto: hepta

 

Admiră în detaliu cele trei colecţii, în GALERIA FOTO!