Mirela Diaconu, designerul care a studiat moda la Milano, dar face carieră în România

nicoleta.ispasescu
April 2, 2018
April 2, 2018

În moda românească sunt foarte mulți designeri extrem de cunoscuți și de mediatizați, pe care toată lumea îi știe și îi laudă, dar asta nu înseamnă că sunt neapărat și cei mai buni. Despre Mirela Diaconu nu s-a scris de foarte multe ori, deși creațiile ei au apărut în reviste precum ELLE, Beau Monde, Cosmopolitan, Glamour, Viva. Ea a participat și la numeroase târguri de profil din Paris, Milano și recent în America.

Mirela Diaconu a absolvit în Milano cursul de design vestimentar la Institutul NABA (Nuova Accademia di Belle Arti), precum și un master în Accesories Design la Domus Academy. După 10 ani, însă, Mirela revine în țară, iar în 2007 își deschide primul atelier: „Am fost la un târg de modă și acum încep să se concretizeze comenzile pe care le-am luat acolo. De fiecare data când merg în altă țară mă gândesc cum ar fi să mă mut în țara respectivă, dar până la urmă aici m-am obișnuit. Acum vedem, nu zicem nu niciodată. Eu am început să ies destul de rar, petrec tot mai mult timp în atelier, la muncă și selectez așa evenimentele la care merg. Da, asta mi-am dorit. Am făcut Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, apoi am făcut Facultatea la Milano, am făcut și un master acolo și m-am întors în țară acum 10 ani și am deschis atelierul.

Au fost și dăți în care a vrut să renunțe, dar nu s-a lăsat până nu și-a urmat visul, iar acum a devenit imună, a mărturisit Mirela pentru Verdict.ro: „Este mult de muncă și foarte multă perseverență, până la urmă. Dacă nu-ți place ceea ce faci, nu ai nicio șansă în domeniul ăsta. Au fost două dați în care chiar îmi venea să renunț. Este o meserie în care depinzi de alții, respective de oamenii care îți lucrează și toți cei care sunt în domeniul ăsta știu care sunt problemele cu care ne confruntăm în momentul de față, și anume forța de muncă. După un timp devii imun, le iei așa cum vin și zici lasă că le rezolv, nimic nu e imposibil de rezolvat și ți-am zis, când chiar îți place ceea ce faci, n-ai cum să nu reușești”.

Atelierul i-a devenit o a doua casă Mirelei, motiv pentru care o vedem mai rar la evenimente, ea petrecând destul de mult timp acolo. Deși în colecțiile sale vedem foarte multe culori, în dressingul Mirelei Diaconu predomină negrul: „Dressingul meu este trei sferturi negru, deși în colecțiile mele propun destul de multă culoare, și mai îmi scapă așa câte un corai, câte un galben, fuchsia, care e și culoarea mea preferată, după negru. Roz-pudră îmi place, încă îl propun în colecții, cele de primăvară-vară, mai ales, dar încerc să mai schimb paleta cromatică. Mi-e greu să mă despart de negru totuși”.

 

 


Share