Editor's choice

Moda versus confort. Putem să le avem pe amândouă?

iulia.statie
November 7, 2020 16:40 PM

Dacă toți am învățat ceva din această perioadă atunci când a venit vorba de stilul vestimentar, a fost faptul că hainele confortabile ne-au demonstrat că o ținută poate fi bună chiar și atunci când nu este extrem de studiată și asezonată cu tot felul de creații nonconformiste.

Pe aceeasi temaAlexander Wang și Adidas Originals au lansat o nouă colecție sport

Pijamale, pulovere, piese sport, într-un cuvânt, confort!

Imediat cu creșterea anumitor mișcări în industria modei, toate regulile au fost încălcate. În timp ce această lume era văzută ca fiind inaccesibilă, pare că am putea fi martorii la ceva mai grandios decât ne așteptam, mai mulți oameni renunțând la piesele extravagante pentru confort.

Pentru mulți ani, îmbrăcămintea a fost folosită ca fiind o oglindă a rangului social pe care fiecare îl deține, ca o armură, iar, în ultimii ani, un mod de a ne exprima liber. Liniile s-au estompat datorită apariției pieselor streetwear, iar, chiar înainte de pandemie, mulți am migrat spre piese timeless pentru o garderobă mult mai sustenabilă, iar acum, după luni de izolare, în care fiecare a trăit în pijamale sau în haine cât mai ușoare, stilul vestimentar s-a schimbat complet, dezvăluind o față veselă a dorinței și a bucuriei de a te îmbrăca.

Ideea de confort diferă de la o persoană la alta. Dacă cu mult timp în urmă a te îmbrăca într-un pulover ce finisa o ținută total effortless însemna că treci printr-o pasă proastă, sau ideea de a integra un trening într-un outfit nu suna atât de bine, iată că întâlnim o răsturnare de situație, iar piesele confortabile sunt extrem de cool.

Ca să spunem adevărul: cine se aștepta ca pijamalele reinterpretate să fie un must have atunci când vine vorba de moda streetstyle? Sau să vedem peste tot în vara ce a trecut pantalonii cycling? Este sigur să spunem că moda și confortul s-au întâlnit atunci când majoritatea a început să fie mai conștientă de dorința de bunăstare. Trăim într-o lume agitată, iar atunci când viața profesională se întâlnește cu socializarea, nimeni nu are timp să se schimbe de 3 ori pe zi, așa că hainele confortabile au fost cunoscut ideea de styling, fiind introduse în ținute chic.

Și pe podiumuri s-a observat o anumită relaxare, brand-urile mari reinventând conceptele și introducând piese utilitare, creații confortabile și propunând fel de fel de outfit-uri ce ar putea să fie purtate atât ziua, cât și seara. Dacă tu simți că îți dorești să introduci puloverul, rochia tricotată sau pantalonii sport într-o ținută cât mai interesantă, go for it! Dar nu uita să te simți confortabil și să experimentezi, până la urmă moda există pentru a transmite o emoție.