Living

Modalitatea prin care poți curăța bucătăria cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

A. S.
January 7, 2020 12:45 PM

Bicarbonatul de sodiu este excelent în bucătărie, fiind un produs ieftin și ușor de folosit, atât pentru curățenie, cât și pentru eliminarea mirosurilor neplăcute.

Bicarbonatul de sodiu are nenumărate utilizări în cosmetică, pentru măștile de față, dar și în bucătărie, Acesta poate fi folosit atât la prepararea anumitor alimente, dar și în curățenie, acționând imediat asupra petelor de grăsime și a mirosurilor puternice care pot deranja.

Bicarbonat de sodiu, utilizări în bucătărie

La îndemâna oricui, pentru că este ieftin și se găsește foarte ușor, bicarbonatul de sodiu este ajutor de nădejde în bucătărie.  Combină-l cu oțet și apă pentru a obține o soluție de curățare multifuncțională. Poți adăuga câteva picături de ulei esențial cum ar fi cel de tea tree, care are proprietăți antibacteriene.

Bicarbonatul de sodiu pentru curățarea frigiderului

Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile puternice de mâncare din frigider. Pune o farfurioară cu bicarbonat în frigider și nu uita să schimbi bicarbonatul cu unul proaspăt o dată pe lună.

Mai mult, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit  pentru curățarea frigiderului. Pentru asta ai nevoie de o soluție care să conțină pe lângă bicarbonat și 1:1 oţet cu apă, iar petele vor dipărea cât ai clipi. În cazul în care petele îți dau bătăi de cap, poți presăra bicarbonat de sodiu direct pe burete.

Curăță suprafețele din bucătărie

Orice suprafață din bucătărie poate fi curățată cu bicarbonat de sodiu. Amestecă bicarbonatul cu puțină apă pentru a obține o pastă abrazivă cu care să freci apoi petele de grăsime sau murdărie de pe cuptor, aragaz, gresie, faianță etc.Nu freca plitele ceramice sau suprafețele din inox cu bicarbonat pentru că se pot zgâria iremediabil.

Eliminarea grăsimii de pe oale și cratițe cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este renumit pentru proprietățile sale dezodorizante. Îl poți aplica direct pe obiectele sau electrocasnicele urât mirositoare. Pune la înmuiat toate vasle iar peste ele adaugă 2 linguri cu vârf de bicabonat de sodiu și detergent de vase. După ce ai lăsat 15 minute soluția să acționeze vei observa că acestea se vor curăța mult mai ușor.

Elimină mirosul din coșul de gunoi

Pur și simplu presărați puțin bicarbinat de sodiu pe fundul coșului de gunoi pentru a elimina mirosurile neplăcute. Dacă deja mirosul s-a instalat puteți spăla coșul cu bicarbonat de sodiu și apă.  Lăsați să acționeze câteva minute, apoi clătiți.

Curăță urmele de pe pereți

Urmele de murdărie de pe pereții acoperiți cu vopsea lavabilă sunt foarte ușor de curățat folosind bicarbonatul de sodiu. Umezește o cârpă albă, presară pe ea bicarbonat și freacă ușor murdăria de pe pereți. Poți curăța astfel chiar și „operele” desenate de cei mici cu creionul sau pixul pe perete. Atenție însă, dacă vei freca foarte mult, e posibil să speli cu totul vopseaua lavabilă, mai ales dacă aceasta nu este de cea mai bună calitate.

Elimină murdăria și ceara de pe fructe și legume

Amestecat cu apă, bicarbonatul de sodiu poate elimina murdăria și stratul de ceară cu care sunt acoperite unele produse alimentare vândute în supermarketuri.

Citește și: S-A SPĂLAT PE PICIOARE CU APĂ CALDĂ, SARE ȘI BICARBONAT DE SODIU, IAR CE A URMAT A LĂSAT-O FĂRĂ CUVINTE! TRUC ÎNVĂȚAT DE LA BĂTRÂNI

Bicarbonat de sodiu în bucătărie. Frăgezirea alimentelor

Amestecat cu oțet, gospodinele folosesc bicarbonat de sodiu, chiar în locul prafului de copt în bucătăriile, pentru părjituri și cozonac.

De asemenea, procesul de frăgezire al cărnii de pasăre poate fi ajutat și grăbit de o linguriță cu bicarbonat d sodiu în apa în care este fiartă. La fel și boabele de fasole pot fi frăgezite cu bicarbonat de sodiu pentru a deveni mai ușor digerabile.

În plus, orice omletă va ieși mai pufoasă dacă adăugați jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu la fiecare 3 ouă folosite.

Citește și: MASCA DE FAȚĂ CU BICARBONAT, ASPIRINĂ ȘI LĂMÂIE