
Modele de unghii cu acril. Ce trebuie să știi despre ele


Fie că vorbim de modele unghii acril, unghii cu gel, ojă semipermanentă sau clasica manichiură, ideal este să alegi ceea ce se potrivește stilului tău de viață. Iată cele mai inspirate modele de unghii cu acril și ce trebuie să știi despre ele.
Spre deosebire de unghiile cu gel, modele de unghii cu acril înseamnă că stratul care îți protejează unghia este mai subțire, prin urmare mai puțin vizibil și efectul de unghii false nu mai este atât de evident. Astfel, unghiile vor avea un aspect cât se poate de natural. Totuși, trebuie să știi că întreținerea unghiilor cu acril este necesară odată la 2-3 săptămâni, dacă nu vrei să arate inestetic. Atât realizarea, întreținerea cât și curățarea unghiilor cu acril se recomandă să fie făcute la salon.
View this post on Instagram
Modele unghii acril
Dacă au o lungime medie, unghiile cu acril sunt perfecte pentru persoanele care muncesc mult, care își folosesc mult mâinile, celor care folosesc destul de mult tastatura, de exemplu, pentru că sunt mult mai rezistente și permit astfel de activități. Unghiile cu acril sunt rezistente și nu se crapă ușor, pot rezista și mai mult, chiar și 3 săptămâni fără întreținere.
View this post on Instagram
Dacă obișnuiești să îți ronțăi unghiile, dar vrei ca ele să aibă totuși un aspect plăcut, atunci unghiile cu acril reprezintă o variantă simplă. Petrecerile, sărbătorile, nunțile și alte evenimente speciale reprezintă, de asemenea, ocazii ideale de a purta unghii cu acril.
View this post on Instagram
Pentru a crea unghii cu acril este nevoie în primul rând de o pudră acrilică și de lichidul de fasonaj. Acestea se amestecă și rezultă o compoziție ce se aplică pe unghia naturală, însă după ce unghia a fost pregătită. Spre deosebire de gel, acrilul se îndepărtează prin introducerea unghiilor într-o soluție specială care îl înmoaie, unghia curătându-se foarte ușor și rămânând neafectată.
View this post on Instagram
Modele unghii acril. Cum au apărut unghiile cu acril
Unghiile din acril au apărut în Statele Unite ale Americii, în anul 1954 când Fred Slack, un medic stomatolog, și-a rup o unghie în timp ce lucra și a încercat să își construiască una nouă folosind acril-ul (un material folosit des în stomatologie). Unghia pe care acesta a creat-o părea foarte naturală și chiar a scăpat și de durerea provocată de ruperea acesteia. De atunci doctorul Slack a continuat să cerceteze compoziții și forme noi pentru a modela unghiile. Nu după mult timp acesta a obținut și patentul pentru inventarea compoziției de acryl și a formelor pentru unghii tehnice denumite Patti Nails.
View this post on Instagram
Unghii cu acril. Riscuri
- Unghiile cu acril sunt complet rigide și pot cauza leziuni la cea mai mică lovitură. Când unghia de plastic se rupe, aceasta trage după ea și unghia naturală. Acest proces este foarte dureros și va dura mult timp până când unghia naturală va crește din nou.
- Unghiile artificiale îți cresc riscul de a dezvolta infecții. Bacteriile și microorganismele care provoacă boli se pot acumula în orice spațiu gol dintre unghia cu acril și cea naturală.
- Dacă unghiile cu acril se deteriorează, murdăria, virusurile și bacteriile se vor putea acumula mai ușor în regiunea respectivă. Când se întâmplă asta, trebuie să îndepărtezi unghia deteriorată și să o înlocuiești cu o unghie nouă cât mai curând posibil.
View this post on Instagram
Citește și: MANICHIURA FRENCH. MODELE ȘI IDEI INSPIRATE