News

Motivele pentru care Mirela Vaida a ales să nască natural

andreea voicu
April 18, 2019 11:30 AM

Pe 10 aprilie, Mirela Boureanu Vaida a devenit mamă pentru a treia oară. Prezentatoarea tv, în vârstă de 37 de ani, a adus pe lume un băiețel perfect sănătos, pe care îl va boteza cu numele Tudor Ștefan. Ea mai are doi copii, o fetiţă pe nume Carla şi un băieţel pe nume Vladimir.

Pe aceeasi temaMirela Vaida a născut! Prima imagine după naștere

Mirela Vaida a optat şi de data aceasta tot pentru naşterea naturală, iar la scurt timp după ce a născut a împărtăşit vestea cea mare cu admiratorii săi, pe conturile de socializare, acolo unde a publicat şi o fotografie de la maternitate.

Motivele pentru care Mirela Vaida a ales să nască natural

”La cât l-am amenințat că îl scot forțat dacă nu vine singur, Tudor Ștefan a sosit pe lume azi, 10 aprilie, ora 10! Un băiețel tare luminos, care s-a născut repede și ușor, după doar 1 ora și jumătăte de travaliu! Cântăreste 3500 g, are 51 cm și a primit nota 10 la naștere, ca și mami!”, a scris Mirela Vaida, pe reţelele de socializare.

La fiecare sarcină, vedeta a optat pentru naşterea naturală. Mirela Vaida a mărturisit că a îndurat durerile naşterii şi a fost împotriva naşterii prin cezariană, scrie avantaje.ro.

”Inițial picasem și eu în acest ‘trend al cezarienelor’, pentru că toate lumea te sfătuiește să faci cezariană din varii motive. Însă eu vin dintr-o familie în care lucrurile sunt extrem de întoarse spre natură. Vin dintr-o familie robustă din punctul acesta de vedere ca și mentalitate, ca și concepție, dar și ca stare fizică.

Suntem niște oameni sănătoși, crescuți românește, iar mama întotdeauna mi-a spus că o femeie e concepută să poată naște natural copiii, pentru că de asta îi naște femeia și nu îi naște altcineva… Așa am ales nașterea naturală. Sigur că am avut frici, am avut un fel de interdicție de a naște natural pentru că mai avusesem o intervenție laparoscopică pentru îndepărtarea unui fibrom. Lucrurile nu erau 100% sigure, dar am mers pe ideea că Dumnezeu nu mă poate lăsa în momentul în care eu îmi aduc pe lume copiii și că nu mi se poate întâmpla nimic rău.

Aș sfătui toate femeile să nască natural, să aibă încredere în ele, dacă n-au probleme grave de sănătate și dacă n-au o interdicție de a naște natural. Cred că depinde foarte mult de pacientă. Dacă pacienta își dorește să nască natural, nimeni și nimic nu îi poate sta în cale! Mai ales că noi mergem de frică la cezariană. Durerile la o naștere naturală nu sunt deloc atât de mari”, a povestit Mirela Vaida.