Vedete

Motivul pentru care Zina Dumitrescu a refuzat să lucreze pentru Elena Ceaușescu: "Nu avea haine urâte pe ea, dar nu știa să le poarte"

hermina.hagianu
June 17, 2021 12:12 PM

Zina Dumitrescu s-a stins din viaţă pe 28 martie 2019, la vârsta 82 de ani, în azilul de bătrâni în care locuia încă din 2012. Regretata creatoare de modă a avut o viaţă desprinsă din poveşti, iar prin mâinile sale au trecut sute de manechine pe care le-a făcut celebre. Pentru că a fost întotdeauna o femeie echilibrată şi sinceră a refuzat să lucreze cu Elena Ceauşescu, fără nicio reţinere.

Zina Dumitrescu a cunoscut de-a lungul vieţii multe celebrităţi, oameni politici, printre care s-a numărat şi Elena Ceauşescu, despre care povestea în timpul vieții că nu avea stil și nu știa să își poarte ținutele.

Mai mult decât atât, regretata creatoare de modă dezvăluia în cadrul unui interviu mai vechi, faptul că a refuzat să lucreze pentru soția lui Nicolae Ceaușescu pentru că, deși aceasta avea haine scumpe, nu avea stil.

„De look-ul Elenei Ceaușescu se ocupa Piți Vasiliu, care pe timpuri a avut una dintre cele mai faimoase case de modă din București, în perioada în care Bucureștiul era comparat cu Micul Paris.

Ea nu avea haine urâte pe ea, dar nu știa să le poarte, le purta îngrozitor, stătea îngrozitor și nu știa să mergă, dar hainele erau de foarte bună calitate și bine făcute. De coafat se coafa de cele mai multe ori la cel mai mare salon din Paris.

Era preocupată de modă, dar atât o ducea mintea

, în rest nimeni nu avea voie să arate mai bine decât ea.

Am avut ocazia să vorbesc cu ea la două întâlniri oficiale, și o pot caracteriza ca pe o persoană acră. Mă uitam și pe podium când venea la prezentările noastre, ea ne privea așa cu o figuă a dracului, îi simțeam din priviri răutatea și invidia. În momentul în care Piți Vasiliu s-a îmbolnăvit, m-am trezit într-o bună zi la ușă cu un colonel pe care l-am întâlnit atunci și l-am mai întâlnit după Revoluție, pe trotuar în fața Casei de modă, m-a salutat reverențios și mi-a spus că vrea să-mi mulțumească(…)

Eu sunt nebună! Eu în primul rând nu sunt membră de partid, apoi eu o să mă duc la ea să-i spun să nu-și mai țină mâinile așa că nu-i zboară, îi spun să-și tundă cocul ăla de cuib de cuci din cap, să-și facă o mulțime de chestii. Și știu că nu-i voie, ori dumneata îți asumi răspunderea, că dumneata mă recomanzi. Spune-i că am o origine năsănătoasă și nu sunt demnă să fiu în preajma ei”. Iar omul acela după atâția ani și-a adus aminte și mi-a mulțumit după Revoluție”spunea Zina Dumitrescu, potrivit Historia.ro.

 

 

Sursă foto: Arhivă Ciao